
Guy Farge Cornas Harmonie 2018
Kåret som året bedste Cornas-køb i Decanter! Kvaliteten matcher Hermitage og Cote Rotie, og Decanters Rhône-ekspert har ganske enkelt ikke smagt bedre Cornas 2018 til prisen end Harmonie fra Guy Farge.
Efter den ultimative blåstempling er efterspørgslen eksploderet. Vi er derfor tildelt sølle 5 kasser, så du skal være lynhurtig for at sikre dig årets bedste rødvinskøb i Nordrhône.
Nyd den til peberbøf, rosa lam, andebryst, vildtkød, gris, svamperetter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Guy Farge Cornas Harmonie 2018?
Mørk og indbydende. Med snuden i glasset ved du straks, at der er stor vin i vente… Wauw! Vidunderlige violnoter og parfumerede hindbær snor sig om årgangens rige brombær- og blommefrugt, der antager en næsten sveskeagtig, lakridset dybde. Cornas-klassiske undertoner af røget kød, peber og oliven. I munden saftig og let at drikke trods vinens seriøse power og kompleksitet. Den udsøgte balance går igen i eftersmagen, som byder på solmodne tanniner, elegant frugtfinesse og et mineralsk hint af rusten jord. Drik nu, eller gem 8-12 år fra høståret.
Guy Farge Cornas Harmonie 2018 passer godt til...
Om Domaine Farge
Historien om Domaine Guy Farge begynder i 1920, da Henri Farge køber 12 hektar prima beliggende vinmarker af en tidligere general. Der skal dog gå indtil flere generationer, før Saint Josephs måske allerdygtigste producent begynder at lave vin i eget navn.
Da Guy Farge overtager vingården i 1978, har han allerede store drømme om egen vinproduktion. Af forskellige årsager fortsætter Guy dog familiens tradition med at levere druer til kooperativet i Tain, hvor han selv lader sig vælge til bestyrelsen.
I 2007 er Guy endelig klar til at tage springet. Han færdiggør sin ønologuddannelse på universitetet i Suze la Rousse, stopper på kooperativet og lancerer sine første vine i eget navn.
Siden er Domaine Guy Farge, der er beliggende i toplandsbyen St-Jean-de-Muzols, vokset fra 12 til 22 hektar, som spreder sig fra den sydligste del af St-Jospeh og endnu længere sydpå til Cornas og St-Peray. I dag er det Guys søn, Thomas, der viderefører sin fars stræben efter at fremelske terroirvine af allerfineste kvalitet.
De fleste af vinmarkerne ligger på meget stejle, terrasserede skråninger, som familien kultiverer med hestepløjning og uden brug af herbicider. Der lægges vægt på bevaring af gamle vinstokke, hvoraf de ældste daterer sig helt tilbage til 1904.
Efter manuel druehøst handler al indsats i kælderen om optimering af kvaliteten: Brug af tyngdekraften til at flytte druer og most under vinificeringen; terroir-orienteret spontangæring med vinmarkens og -kælderens naturligt forekommende gærstammer; minimal mekanisk ekstraktion af farve, smag og tannin fra drueskindet; brug af skånsomme pneumatiske pumper.
De fleste vine laves med hele drueklaser, og de forskellige trin i vinificeringen sker i overensstemmelse med månens cyklus.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage