





Casanova di Neri Rosso di Montalcino Giovanni Neri 2021
Ja, anmelderne går helt grassat over Giovanni Neri... Nu er verdens bedste Rosso di Montalcino tilbage med ekstra power, ægte ”Brunello-pondus” og hele 15% alkohol.
2021 er endnu ikke anmeldt, men vi tør godt afsløre, at kvaliteten er tårnhøj! 100-point-huset Casanova di Neri forkæler dine smagsløg med et brag af en enkeltmarks-Sangiovese… pakket med silkebløde skovbær, lækker lakrids og mørk mineralitet fra de op mod 50 år gamle vinstokke.
Giovanni Neri er en unik hyldest til Casanova di Neris grundlægger. En helt usædvanlig Rosso der på enhver måde emmer af Brunellos storhed.
Druerne stammer fra en topmark i Sesta, en Brunello-certificeret mark. Ejeren insisterede på kun at ville sælge til en Montalcino-familie, som var fra området og ville blive boende... Nu viser Casanova di Neri for alvor klassen!
Nydes til lyst kød, rødt oksekød, pasta, pizza, charcuteri og ost. Servér ved 15-17°C.
Hvordan smager Casanova di Neri Rosso di Montalcino Giovanni Neri 2021?
I glasset funklende kirsebærrød med forrygende farvedybde... Fra glasset stiger en ungdommelig duft af suveræn Sangiovese med intense violer, mørke kirsebær og dybe skovbær, mens toscanske urter, engelsk lakrids, læder og luksuriøse fadkrydderier føjer Brunello-lignende kompleksitet til helhedsindtrykket... En vin med en ufattelig koncentration takket være topmarkens snart 50 år gamle vinstokke! På tungen en Sangiovese med et sjældent mix af power og ungdommelig drikkeglæde... Saftig, saftig finish med trøffelagtig skovbundsmineralitet, madvenlige tanniner og de lækreste krydderier fra fadlagringen... I mange henseender et langt bedre glas end Brunello-konkurrenterne i samme prisleje! Drik nu eller gem 8-10 år fra høståret.
Casanova di Neri Rosso di Montalcino Giovanni Neri 2021 passer godt til...
Om Casanova Di Neri

Verdensmester i Sangiovese? Casanova di Neri har skrabet flere 100 point-udmærkelser til sig, end vi umiddelbart kan holde rede på. Wine Spectator siger det lige ud: ”Verdens bedste Brunello-producent”. I 1971 plantede Neri-familien sine første vinstokke, og i 1978 lancerede man sin første vin. I dag råder huset over 66 hektar vinmarker. Fra de køligste terroirs, nær vingården i det nordøstlige Montalcino, høstes druer til Cerretalto og White Label, mens berømte Tenuta Nuova laves af druer fra varmere marker syd for Montalcino. Mens ”White Label” hylder den klassiske Brunello med lang modning på store slavonske fade, så flirter såvel Cerretalto som Tenuta Nuova diskret med det moderne. Begge modner på 500 liters franske egetræsfade, heraf dog kun 5% nye. Tre forskellige udtryk af Sangiovese, tre dybt fascinerende verdensklassevine.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener