





GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2017
Siciliens Pinot Noir er tilbage i mineralsk topform. Brunellotroldmanden Carlo Ferrini har netop scoret 100 point for sin Giodo Brunello 2015 - og den sicilianske "fætter", Alberelli di GIODO, bevæger sig absolut også i de øverste luftlag.
Ikke bare smagsmæssigt og pointmæssigt, men også helt konkret:
“Alberelli di Giodo” stammer fra en enkeltmark hele 950 meter oppe på vulkanen Etna. 1 hektar med 80 år gamle ”buskvine”. Stokkene er ”upodede” og ”præ-phylloxera” - for den berygtede vinlus trives ikke i det vulkanske sand. Faktisk høstes en del af druerne så højt oppe, at vinen er overkvalificeret til appellationen Etna DOC...
"Like many of Etna’s finest vineyards some of his are above the official upper limit of the Etna DOC ... So Alberelli di Giodo has to be sold with the much less specific denomination Sicilia." - Jancis Robinson
Fans af Bourgogne, Barolo og Sangiovese kan roligt berede sig på en herlig overraskelse...
Anbefales til andebryst, grillet kylling, lyst kød, fuglevildt og lette pastaretter. Nyd vinen ved 15-17°C
Præ-phylloxera-stokke og stenterrasser på GIODOs 1 ha enkeltmark 950 m.o.h.
GIODO er Carlo Ferrinis drøm. En lang og glorværdig karriere som konsulterende winemaker har givet Carlo flere 100 point-succeser samt titlen som ”Italiens bedste winemaker”.
Siden 2009 laver Carlo rødvin fra egne marker. Fra Giodo Brunello med 100 point til Giodo Toscana IGT med 97 point - og nu Sicilia DOC med 97 point. Der er en rød tråd af underspillet elegance mellem alle mesterværker under navnet Giodo.
Hvordan smager GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2017?
Smuk transparent i glasset med parfumeret duft af røde blomster, jordbær, tranebær og kirsebær. Dyb, mørk kontrast fra vulkansk mineralitet og lidt mokka fra fadet. I munden silkeblød og saftig med lag-på-lag af friske røde bær. Lang finish med tørrede urter og et behageligt tanninbid. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2017 passer godt til...
Om Carlo Ferrini

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso
“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association
“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast
”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator
”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.
Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.
Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse:
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini
Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.
I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.
Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT. En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!
Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener