Tilbage

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2016

Italien

Italien, Sicilien

14% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
6 fl. pr. stk.
619,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
97 Point DoctorWine
96 Point WinesCritic.com
94+/100 Robert Parker
94 Point James Suckling
94 Point Jyllands Posten

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2016

Italien

Italien, Sicilien

14% alk.

75 cl

"Fremragende enkeltmarksvin" - Jyllands Posten

Brunello-stjernen GIODO indtager Etnas vulkanske skråninger med et festfyrværkeri af en Nerello Mascalese. ”ÅRETS DEBUTVIN” i hele Italien.

Sommeliererne hylder elegante Nerello Mascalese som ”Siciliens Pinot Noir”. Sorten er plantet højt oppe på vulkanen Etna, og smagen når de samme luftlag som stor rød bourgogne og de bedste Barolo’er!

“Alberelli di Giodo” stammer fra en enkeltmark på 1 hektar med 80 år gamle ”buskvine”. Stokkene er ”upodede” og ”præ-phylloxera” - for den berygtede vinlus trives ikke i vulkansk sand 950 meter oppe. Etiketten siger "Sicilia DOC", da Carlo Ferrinis visioner for GIODO ikke kunne forenes med reglerne for Etna DOC.

Præ-phylloxera-stokke og stenterrasser på GIODOs 1 ha "store" enkeltmark 950 m.o.h.

GIODO er Carlo Ferrinis drøm. En lang og glorværdig karriere som konsulterende winemaker har givet Carlo flere 100 point-succeser samt titlen som ”Italiens bedste winemaker”.

Siden 2009 laver Carlo rødvin fra egne marker. Fra Giodo Brunello med 100 point til Giodo Toscana IGT med 97 point - og nu Sicilia DOC med 97 point. Der er en rød tråd af underspillet elegance mellem alle mesterværker under navnet Giodo!

1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
6 fl. pr. stk.
619,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
97 Point DoctorWine
96 Point WinesCritic.com
94+/100 Robert Parker
94 Point James Suckling
94 Point Jyllands Posten

Anmeldelser af GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2016

97 Point

DoctorWine

BEST DEBUT WINE 2019 …an exquisitely made wine with a gushing personality.

96 Point

WinesCritic.com

Extremely refined and of innate complexity, this Etna rises and imposes itself with notes of black cherries, black plums, currants and dark chocolate. The richness of the bouquet is impressive which dispenses notes of gunpowder and black asphalt and confirms the superb quality of this must to taste. Medium-full body, rigid tannins well present in the wine matrix and a taut and vibrant finish that shows grip and a lot of elaboration. Delicious now until 2026 and beyond.

94+/100

Robert Parker

This wine shows power and depth with radiant fruit tones. Wild raspberry and cassis segue to tar, smoke and crushed volcanic stone. The wine shows some of the leanness that is characteristic of this vintage, yet it also delivers enough drive and power to maintain high and exciting momentum. Congratulations, Carlo.

94 Point

James Suckling

Aromas of strawberries, cherries and flowers – from honeysuckle to lavender. Full-bodied, tight and vivid with gorgeous, linear, ultra-fine tannins and a crisp and bright finish. Citrusy at the end. Builds on the palate. Great length.

94 Point

Jyllands Posten

Fremragende enkeltmarksvin fra topønologen Carlo Ferrini, der hovedsageligt huserer i Toscana. Vinen kommer fra 80 år gamle upodede stokke i vulkansk sand 950 meter oppe ad Etnas nordside. Frugten svævende, stilen moderne og læskende med imponerende aromaintensitet, detaljerigdom og flot indbunden frugtsyre. Spænder bredt med flødekaramel, jern og appelsinskal. Alt er i lod og vage her. Strukturen er formidabel harmonisk medfaste, men søde, smeltende tanniner og skøn fadkrydderi i den lange finale. 94 point

Hvordan smager GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2016?

Smuk transparent i glasset med vidunderligt parfumeret duft af røde blomster, jordbær, tranebær og kirsebær. Dyb, mørk kontrast fra vulkansk mineralitet og lidt mokka fra fadet. I munden silkeblød og saftig med lag-på-lag af friske røde bær. Lang finish med tørrede urter og et næsten ”Nebbiolo-frækt” tanninbid. Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2016 passer godt til...

Om Carlo Ferrini

image

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso

“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association

“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast

”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator

”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.  

Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.

Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse: 

“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini

Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.

I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.  

Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT.  En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!

Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.

Vindata

Vinen kommer fra

Producent

Årgang

2016

Indhold

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

15-17°C

Gemmepotentiale

+ 10 år fra høståret

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse
Lignende produkter