
GIODO Brunello di Montalcino 6 liters 2018 egetræskasse
Powerfuld og kompleks Sangiovese svævende på et fintvævet tæppe af parfume-frugt, skovbundsmineralitet og luksuskrydderier fra den lange modning på egetræsfade. Give it up for GIODO 2018! Her i ultrasjælden 6 liters flaske, smukt indpakket i en original GIODO trækasse!
Med 97 points fra Robert Parker er kvaliteten på omgangshøjde med legendeårgangen 2016 og det fortryllende mesterværk fra Carlo Ferrini vil utvivlsomt blive en af 2018-årgangens højest ratede Brunello’er.
Signaturvinen fra Carlo Ferrini er fremstillet på verdensklasse Sangiovese-druer fra den berømte GIODO-mark, der kun er marginalt større end en fodboldbane. Derfor er produktionen naturligt nok mikroskopisk, hvilket gør GIODO til en af de mest sjældne og eftertragtede Brunello-vine år efter år.
2018 er allerede monstrøs i glasset, men gemmepotentialet for denne kultvin er gigantisk!
Nyd den sublime topvin til saftigt, rødt oksekød, lammeretter med krydderurter, risotto, pasta med middelhavsurter samt lagrede oste. Servér ved 16-18°C.
Hvordan smager GIODO Brunello di Montalcino 6 liters 2018 egetræskasse?
GIODO 2018 imponerer allerede ved ophældningen med sine diamantklare kirsebærfarve, der i kanten har smukke teglstensnuancer. Næsen er intet mindre end eventyrlig og indfrier alle forventninger til den nye Brunello-årgang. Næsen åbner med florale strejf af tørrede violer, der hurtigt suppleres af blodappelsinskal, tørrede tranebær, Amarena-kirsebær, mørke blommer og solbær. Luksuriøse strejf af mosset skovbund og trøfler titter frem i baggrunden, hvor også fadets krydrede noter giver sig til kende. Wow, hvor er det stort! Den mesterlige vin lander smooth og fyldig på tungen med GIODO’s delikate signaturfrugt, der skriger ”Sangiovese” så højt, at de må holde sig for ørerne helt oppe i Chianti! Fine, fine tanniner og sarte fadkrydderier følger frugten til dørs. Fremragende allerede nu, men vil udvikle sig på magisk vis over de næste +20 år fra høståret.
GIODO Brunello di Montalcino 6 liters 2018 egetræskasse passer godt til...
Om Carlo Ferrini

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso
“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association
“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast
”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator
”Dette er min drøm,” afslører Carlo Ferrini. Italiens nok mest berømte vinmager lægger ikke skjul på, at projektet Podere Giodo er personligt og meget følelsesladet.
Den toscanskfødte ønolog har flere perfekte 100-point-ratings på sit CV, end vi umiddelbart kan holde styr på. Langt de fleste vine har han lavet for andre, eksempelvis Casanova di Neri, indtil han omkring årtusindeskiftet fik økonomi til og mulighed for at gå solo.
Projektet giver han navnet GIODO for at ære sine forældre, GIOvanna og DOnatello, som under strenge kår sled og slæbte for, at deres søn kunne få sig en uddannelse:
“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini
Historien om Giodo i Montalcino starter i 2002, hvor Carlo Ferrini planter 2 ha med nøje udvalgte Sangiovese-kloner. I 2009 laver han sin første Brunello, og allerede med 2010 er der jackpot med perfekte 100 point fra James Suckling.
I dag råder vingården, belligende mellem Sant'Angelo in Colle og Sant'Antimo, over 6 hektar. Fra dette kølige og solbeskinnede terroir frembringer Ferrini med ubarmhjertig drueselektion som katalysator vine i verdensklasse. En streng grøn høst eliminerer ca. 40% af alle druer, for at de resten kan modne til perfektion.
Som resultat høster Carlos Brunello nærmest pr. automatik 100 point hos de store anmeldere. Han kunne godt lave flere flasker, men Brunello-konsortiet sætter strenge grænser for, hvor mange flasker fra Giodo-marken, der må have Brunello på etiketten. Derfor bruger Carlo en del af markens ”100 point-druer” til at lave Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT. En aromatisk, frisk og nærmest burgundisk elegant fortolkning af Sangiovese. Verdenklasse til attraktiv pris!
Seneste skud på stammen,”Alberelli di Giodo”, er Carlo Ferrinis sicilianske projekt højt oppe på vulkanen Etna. Fra 1,5 hektar med 80 år gamle (præ-phylloxera) buskvine laver han en af verdens bedste rødvine på modedruen Nerello Mascalese, der også kendes som ”Siciliens Pinot Noir”. Allerede i premiereårgangen 2016 kåret som som ”Årets italienske debutvin”. Succesen er siden fulgt op med Alberelli di Giodos elegante hvidvin på Etna-specialiteten Carricante, der stilistisk placerer sig mellem Riesling og Chablis.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage