
Fontalpino Montaperto Toscana IGT 2014
Vores Chianti Classico-topleverandør Fontalpino har givet os et corona-vanvidstilbud på deres enkeltmarks-supertoscaner 2014 Montaperto. Vinen er fremstillet på et genialt blend af Sangiovese, Gamay og Alicante, og 100 point-vinmageren Carlo Ferrini har været med til at lave den. I en alder af seks år smager vinen forrygende; elegant, mineralsk og appetitvækkende saftig.
Vinens gennemsnitspris på Wine-Searcher er 165 kr. Plus moms. Se lige vores pris!
Stærkt begrænset lager!
Nyd den til kraftige pastaretter, saftige steaks, lam med urter, svamperetter og lagrede oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Fontalpino Montaperto Toscana IGT 2014?
Mørk kirsebærrød i glasset. Næsen lokker med et perfekt mix af mørke bær og forrygende modne nuancer… hindbær, kirsebær og solbær mænger sig veloplagt med læder, middelhavsuter, mørk chokolade og ristede kaffebønner. I munden flot fyldig med frugt, fad og modne noter fra flaskelagringen i virkeligt spændende samspil. Eftersmagen er lang og læskende med venlige og samtidig madvenlige tanniner. Bravo! Drik nu, eller gem + 10 år fra høståret.
Fontalpino Montaperto Toscana IGT 2014 passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage