
Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2015 Magnum
Drikkemoden ”Do Ut Des” fra luksuriøs magnum-flaske… I kongeårgangen 2015!
Mens den nyeste årgang 2019 lige nu flyver ud af lageret med 95 points fra Robert Parker, så har Gioia Cresti været i kælderen for at finde et lille parti magnum-flasker fra ældre årgange. Her får du den fantastisk anmeldte 2015-årgang, der efter snart 10 år på langs fremstår blød og drikkemoden som en stor Bordeaux Cru Classé. Vi har i alt modtaget 10 flasker, så du skal være hurtig!
Vi taler økologisk supertoscaner i absolut verdensklasse fra Gioia Cresti og hendes berømte ægtemand, Carlo Ferrrini, der laver den ikoniske 100 points Brunello ”GIODO”
Du har vores Unikke smagegaranti på en Supertoscansk verdensklasseoplevelse.
Nyd den til lam eller saftigt oksekød med urter, kraftige pastaretter og modne oste. Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2015 Magnum?
Nyskænket fra den imponerende magnumflaske fremfører Do Ut Des 2015 en mørk kirsebærrød kulør med begyndende teglstensfarve i kanten. Efter snart 10 år på fad og flaske fremstår duften tryllebindende kompleks! Solbær, mørke blommer, mynte og visne blomster vælter frem og mænger sig veloplagt med intense noter af engelsk lakrids, læder, fadkrydderi, kaffe og tørret kød… Vinen lægger sig fed og lækker på tungen, mens den magtfulde mørke frugt erobrer resten af mundhulen. Stor, selvtillidsfuld og Bordeaux-kompleks finish med bøfvenlige tanniner... Guddommelige dråber fra den fornemme magnum-flaske. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Cedertræ
Blomme
Røg
Vanilje
Solbær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Fontalpino Do Ut Des Rosso IGT 2015 Magnum passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener