
Fontalpino Chianti Classico 2019 ØKO
Tre topmarker. En topårgang. Og et hav af flotte ratings... så kender vi den igen!
DK’s bedste Chianti-køb, økologiske Fontalpino Chianti Classico, er retur med ekstra bravur i 2019 – af anmelderne hyldet som den bedste årgang siden 2010.
Fontalpinos saftlækre Sangiovese er essensen af Chianti Classico. Hemmeligheden er en trio af topterroirs i berømte Catelnuova Berardenga og en duo af Italiens bedste vinmagere i kælderen.
Her får winemaker Gioia Cresti nemlig hjælp af sin ægtemand, legenden Carlo Ferrini, der er som ”Italiens Bedste Winemaker” har utallige 100 point-vine på samvittigheden.
Derfor forstår man vinens succes, der årgang efter årgang bliver flået væk. Vi siger ”grazie mille” til Gioia og Carlo Ferrini for at kunne tilbyde top-Chianti til så kundevenlige priser.
Den saftige Chianti kan nemt nydes som hyggeglas, men er også fremragende sammen med skinke, rødt oksekød, italienske specialiteter, fuglevildt, svampe og modne oste. Nyd vinen ved 16-18°C.
Hvordan smager Fontalpino Chianti Classico 2019 ØKO?
Ved ophældningen funklende mørk kirserbærfarvet med fine violette nuancer... Med næsen i glasset henføres du øjeblikkeligt til det fortryllende Toscana… Vilde hindbær, røde kirsebær, viol, tranebær og sort blomme, der på elegant vis tilføres orangeskal, rosmarin, timian samt kaffenoter fra fadlagringen. I munden folder vinen sig silkeblødt ud med en saftig frugtcharme, der klinger af med Sangioveses klassiske urtekrydderi og et perfekt afstemt tanninbid. Mums! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Fontalpino Chianti Classico 2019 ØKO passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage