
Fontalpino Boulé Metodo Classico Brut
Champagne Blancs de Blancs møder en køligt beliggende enkeltmark i Chianti Classo høje bakkedrag!
Selvom Fontalpinos rødvine vælter sig i succes og verdensklassebedømmelser, så har winemaker Gioia Crestis store forkælighed for Champagne banet vejen for disse unikke enkeltmarksbobler på 100 % Chardonnay.
Boulé er en eksklusiv mikroproduktion på sølle 5.000 flasker fra berømte Fontalpino i Chianti Classico. Umådelig svær at få fingre i men resultatet er i den grad anstrengelserne værd... Friskhed, elegance og smagsdybde på første klasse!
Boulé er skabt som en eksklusiv Champagne, hvor vinen får sine ekstra fine bobler fra andengæring på flaske og udvikler en vidunderlig smagskompleksitet efter 24 lange måneders flaskemodning på de fine gærrester. Det dobbelte af kravet til Champagne!
Nyd disse fremragende bobler som en luksuriøs aperitif, eller til lette hapsere, pocherede fisk og skaldyr, rogn samt sushi. Servér ved 6-10°C
Hvordan smager Fontalpino Boulé Metodo Classico Brut?
Boulé præsenterer sig sart citrusgul med den fineste "perlage" i glasset... Næsen begejstrer med udsøgte aromaer af jasmin, grønne æbler, våde sten og mineralsk citrusfrugt, der toppes med dybe nuancer af honning, salt, nødder, hvid fersken samt ristet toast fra flaskelagringen... Blød og cremet på tungen med en frisk og livlig citrusmineralitet. Under den krystalrene, læskende frugt fornemmer man en for toscanske bobler sjælden smagsdybde, kompleksitet og klasse... Et meget spændende alternativ til Champagne! Drik nu, eller gem 5-10 år.
Smagenoter
Citron
Grønne æbler
Honning
Ristet brød
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Fontalpino Boulé Metodo Classico Brut passer godt til...
Om Fontalpino

”Castelnuovo Berardenga produces wines that are often described as having Brunello-like structures.” – Kerin O’Keefe, Wine Enthusiast
Vil du ha’ Chianti Classico med point, power og kompleksitet som seriøs Brunello? I hjertet af Toscana, nær den historiske by Castelnuovo Berardenga, finder du Carpineta Fontalpino.
Vingården drives af søskendeparret Gioia og Filippo Cresti og har navn efter de lokale Carpini-træer samt en naturlig kilde lige i nærheden. Kærligheden til naturen præger også familiens vine, der alle laves på økologisk dyrkede druer.
Vinmager Gioia Cresti lader sine vine spontangære med terroirets naturlige gær, inden Chianti-vinene modner på mellemstore franske egetræsfade, der populært sagt placerer vinstilen midt mellem det klassiske og det moderne.
Det hører med til historien, at Gioia er gift med Italiens mest berømte vinmager, Carlo Ferrini, der som noget helt naturligt hjælper til med vinfremstillingen.
Enkeltmarksvinene Dofana og Monterperto er fra 2018 opgraderet til topniveauet ”Gran Selezione”, der er Chianti Classicos svar på “Grand Cru”. Nævnes bør absolut også Fontalpinos barriquemodnede supertoscaner Do Ut Des, der til en brøkdel af prisen har opnået samme rating som kultvinen Ornellaia.
Gioia Crestis boblende kælighed til Champagne har banet vejen til vinen ”Boulé”, som med 100 % Chardonnay og 24 måneders flaskemodning på gærresterne er det ultimative toscanske svar på Champagne Blanc de Blancs. Salute!
Vindata
Druer
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener