





Edgard Regnault Pommard 1er Cru La Platière 2010
"94 points. Superb." – Wine Enthusiast Vintage Chart (årgangsskema, Côte de Beaune Red 2010)
"94 points. Outstanding" – Robert Parker Vintage Chart (årgangsskema, Côte de Beaune Red 2010)
"The 2010 vintage for Burgundy was extremely good." - Wine-Searcher
Nej, du drømmer ikke. Du kan nu få fingrene i 1er Cru Pommard fra supermarken ”La Platière” fra selveste årgang 2010. Et forrygende år for Bourgogne og derfor også for længst en saga blot ved almindelige vinhandlere.
Skal du opleve kælderskats-årgange som denne, så må du ofte på auktion eller til udlandet, hvor priserne hurtigt stikker helt af. Vi har skaffet dette restparti gennem en højt respekteret ”Fine Wine Merchant”, som i mere end 20 år har specialiseret sig i vin fra nogle af de mest prestigiøse producenter i Frankrig og resten af verden.
Via et unikt netværk i Bourgogne er vinhandleren kommet i besiddelse af en række skatkammer-partier fra glemte topår. Vi testede vinene for nyligt og var lige så lamslåede som da vi indkøbte de første Edgard Regnault-partier i foråret 2025.
1. Cru-marken La Platière ligger unikt - som en af de få marker sydvest på ”La Grande Combe”. Det er i dalen ned til floden Dheune, som majestætisk flyder igennem Pommard og skiller byen i to. Et gammelt mundheld siger - ”De bedste marker, har udsigt til vandet”, og vi er ikke i tvivl.
Man har helt fra starten vist, at det her var en vin med stort lagringspotentialet idet den er modnet i hele 18-24 måneder på 228-liters burdundiske egetræsfade, heraf 1/3 helt nye, 1/3 et år gamle og 1/3 brugte.
Noget af det, der har givet Bourgogne sin sagnomspundne kultstatus er netop baseret på de fortryllende tertiære aromaer af skovbund og parfumerede blomster som de udvikler gennem tålmodig kældermodning. Her får du det hele indsvøbt i smooth silkefrugt og delikate lukuskrydderier. Wow.
…
Nyd den til steaks, fuglevildt, andebryst, tapas, svamperetter og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Edgard Regnault Pommard 1er Cru La Platière 2010?
Edgard Regnault ”La Platière” 1er Cru 2010 præsenterer sig med en overraskende dyb kirsebærrød kulør, der langs kanten har begyndende teglstensnuancer takket være det godt 15 års modning i kælderen. I guder sikke en duft, der stiger på fra glasset… Pommard i sin mest ædle form med noter af tørrede roser og violer, fuldmodne kirsebær, skovjordbær, hindbær og blåbær, der møder dybe kælderstrejf af urter, våd skovbund, vanilje, nyristet mokka og chokolade fra den fornemme fadlagring på burgundiske egetræsfade. I munden smyr vinen sig om tungen med en forbløffende frisk Pinot Noir-frugt, der fremstår både fyldig og finpoleret. De modne røde bær og lækre fadkrydderier supplerer hinanden perfekt i smagen, der rundes af med nærmest selvopløselige tanniner samt lidt læder og spændende mineralske nuancer. Et pragteksemplar af en Platière fra legendariske årgang 2010. Drik nu, eller gem 15-20 år fra høståret.
Smagenoter
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Edgard Regnault Pommard 1er Cru La Platière 2010 passer godt til...
Hvordan er Edgard Regnault Pommard 1er Cru La Platière 2010 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, som selekteres fra den 1er Cru-klassificerede enkeltmark “La Platière”, der skråner mod sydvest ned til Dheune-floden i Pommard. Efter endt gæring forkæles den røde bourgogne i 18-24 måneder på 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 1/3 helt nye, 1/3 et år gamle og 1/3 brugte.
Druer
Pinot NoirVindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener






















