
Domaine Henri Prudhon & Fils Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2023
”One of the bright, shining stars of the up-and-coming appellation of Saint-Aubin” – Robert Parker
1er Cru-brag fra en af Bourgognes lysende stjerner… Du kan stole blindt på Robert Parkers vurdering af vinene fra Domaine Henri Prudhon. Det her er value i en sjældent set liga, når det kommer til 1er Cru Bourgogne.
Vi kan oplyse om, at denne forrygende 1er Cru Sentier du Clou i udlandet sælges med en gennemsnitspris på omkring de 400 DKK. Vi har hentet en lille palle til en LANGT bedre pris.
Vi befinder os hos det charmerende familie-domæne, Prudhon & Fils, der grænser op til de verdensberømte områder Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet. I det alt for oversete Saint-Aubin laver de deres 1er Cru Sentier du Clou fra en mikroparcel på blot 1,5 hektar. Det helt ekstraordinære i denne sammenhæng er de op til 80 år gamle vinstokke, der levere små og smagskoncentrerede Pinot Noir-druer. Kun ganske få bourgogne-producenter vælger frivilligt at lade vinstokkene blive SÅ gamle, da udbytterne dykker dramatisk. Til gengæld får kvaliteten adskillige nyk op.
Den luksuriøse bourgogne beriges med 15-18 måneders lagring på primært brugte 228 liters burgundiske egetræsfade. Forrige årgang scorerede imponerende 94 points fra James Suckling, der hyldede ”Sentier du Clou” for sin fløjlsbløde tekstur og lagringspotentiale. Du får her chance i den lige så fremragende årgang 2023.
…
Nyd den gerne til steaks, fuglevildt, andebryst, tun, laks, lette svamperetter eller ost. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Henri Prudhon & Fils Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2023?
Henri Prudhon 1er Cru Sentier du Clou 2023 imponerer allerede ved ophældningen med sin betagende mørke kirsebærrøde farve. Næsen emmer af klassisk stor bourgogne med elegante og parfumerede aromaer af violer og roser, créme de cassis, mørke blommer, vilde skovbær og fornemme fadkrydrede noter af vanilje og lakrids fra fadlagringen… Vinen lander i munden med en 1er Cru-klasse og kaster om sig med saftig, charmerende bærfrugt, der følger på vej med silkefine tanniner og skovbundsmineralitet. Den lange finish krydres med flotte nuancer af kaffe, cedertræ og lidt tørrede urter. Kanon-lækker bourgogneoplevelse til ren spotpris! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Cedertræ
Chokolade
Jordbær
Røde kirsebær
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Henri Prudhon & Fils Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2023 passer godt til...
Hvordan er Domaine Henri Prudhon & Fils Saint-Aubin 1er Cru Sentier du Clou 2023 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Pinot Noir, som familien Prudhon håndseleketerer fra 40-80 år gamle vinstokke fra den 1er Cru-klassificerede enkeltmark Sur Le Sentier du Clou. Den blot 1,5 hektar store parcel på 1er Cru marken ligger på en bjergskråning med ler og kalkstensbund, mellem Saint Aubin og Gamay.
Efter et par dages koldmaceration spontangærer vinen på ståltank med terroirenes og kælderens egen gær. 10-12 dages udblødning af drueskallerne afgiver ekstra farve og struktur til vinen, der presses skånsomt med ”pneumatisk” blærepresse. Herefter følger 15-18 måneders lagring på primært brugte 228 liters burgundiske egetræsfade.
Om Henri Prudhon & Fils
”One of the bright, shining stars of the up-and-coming appellation of Saint-Aubin” – Robert Parker
“A thoroughly reliable source” – Great Domaines of Burgundy
”Well-made, stylish red and white Saint-Aubin” – Serena Sutcliffe
Domaine Prudhon & Fils har til huse i Saint-Aubin – lige i smørhullet mellem de verdensberømte hvidvinsområder, Meursault, Chassagne-Montrachet og Puligny Montrachet. Vingården blev grundlagt af Henri Prudhon, da han giftede sig i 1945. Han videregav domænet til sin søn, Gerard, der fra en meget tidlig alder havde arbejdet sammen med sin far på gården. I lang tid producerede de ikke vin under eget navn, men solgte i stedet druemost videre.
I løbet af 1980’erne opkøbte de marker i Saint-Aubin, Chassagne-Montrachet og Puligny Montrachet. Allerede dengang var stedet kendt for at producere god value for money og vinene blev eksporteret vidt og bredt til udlandet.
I dag drives domænet af Gerards to børn, Vincent og Philippe, der er uddannede i henholdsvis marketing og ønologi. De råder I dag over 14,5 hektar vinmarker og producerer årligt omkring 90.000 flasker vin. Udlandets interesse i familiens vine er ikke blevet mindre med årene og de eksporterer hele 85 % af deres vin til Bourgogne-tørstige lande.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener