
Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019
Puttet mellem to af de største 1er Cru-marker, Les Perrieres og Les Genevrieres, finder du Meursaults mest oversete perle.
Vi har været vakse ved havelågen og håndplukket et parti fra en af Bourgognes største hvidvinsårgange nogensinde ifølge Robert Parker. En årgang, som familien Piguet Chouet forvalter til perfektion i både mark og kælder med en smørblød og fadkrydret Meursault fra nye egetræsfade – ganske enkelt umulig at skelne fra en 1er Cru!
Både Parker og Wine Searcher har lugten lunten – Les Narvaux er din chance for at få Meursault i 1er Cru-kvalitet til villages-pris.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019?
Allerede i glasset lækker Meursault-gylden med flot fedme og et grønligt skær… Næsen sparker døren ind til Chardonnay-himlen med guddommelig rig og koncentreret powerduft af saltet grape, våde sten, rygende flint, modne ferskner, nektariner, smør og ristet brioche… I munden imponerer vinen med 2019-årgangens perfekt modne frugtfylde, der emmer af tropiske noter og klassisk smørlækker tekstur, der har den friske mineralitet vidunderligt sitrende lige under overfladen! Vinen klinger af i perfekt harmoni med smagslængde og kompleksitet i ren verdensklasse! Der kunne let have stået 1er Cru på flasken! Drik nu, eller gem op til 15 år fra høståret.
Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage