
Domaine Michel & Marc Rossignol Bourgogne Pinot Noir 2016
Tro os… du finder ikke flottere burgundisk Pinot Noir til prisen!
Det lykkedes os at skaffe den lækre, fløjlsbløde og fadlagrede ”mini-Volnay” i topårgangen 2016... som Robert Parker med 92 point blåstempler ”Outstanding” i sin årgangstabel (rød Côte de Beaune)
Den enormt indsmigrende frugt er nærmest blevet et vartegn for familien Rossignol, der tidligere har været benyttet af berømte Hospice de Beaune på konsulentniveau.
Familien håndhøster sine Pinot Noir-druer fra topmarker i Pommard og Volnay, og rødvinen plejer at koste op mod 200 kr. på det danske marked.
Nyd den til stegt tun og laks, lyst kød, charcuteri og cremede oste.
Hvordan smager Domaine Michel & Marc Rossignol Bourgogne Pinot Noir 2016?
Indbydende lys bourgognerød i glasset… Næsen er et gudeskønt sammensurium af den fineste røde bærfrugt og helt vidunderlige skovbundsnoter, der nærmest skriger ”BOURGOGNE!” Skøn duft af vilde roser, skovjordbær, granatæblesaft og kirsebær med strejf af svampe, mos, våd jord og lidt vanilje. I munden smygende silkeblød i teksturen, mens frugten er særdeles blød og kælen! Efter snart 5 år på fad og flaske kommer kompleksiteten snigende, nu hvor vinen stille og roligt bevæger sig ind i sit optimale drikkevindue, hvor frugt, fadkrydderi og mineralitet går op i en højere enhed…. Perfekt bourgogne til prisen! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Domaine Michel & Marc Rossignol Bourgogne Pinot Noir 2016 passer godt til...
Om Domaine Michel & Marc Rossignol
”Rossignol makes very stylish, elegant red wines that are praised for their finesse and elegance”
- Robert Parker
Bag vinen gemmer sig et anerkendt lille familiedomæne i Volnay. Her har familien Rossignol siden 1500-tallet opnået et enestående terroirkendskab, der i den grad skinner igennem i vinene fra familiens blot 6,5 hektar. Michel Rossignol har i en årrække passet og plejet vinstokke for berømte Hospices de Beaune, da han lokalt nyder høj anerkendelse for sit markarbejde og terroirkendskab. Rossignol-vinene fremstilles den dag i dag med stor respekt for traditionen og terroiret, mens lave høstudbytter, frugtbevarende gæring på temperaturstyret ståltank samt lang og kølig modning på op til 20% nye bourgognefade vidner entydigt om opprioritering af kvalitet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage