
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2018
Antoine Lequin har aldrig oplevet flottere druemodning… den lader vi lige stå!
Robert Parker stemmer i… 2018 er den ultimative årgang for rød bourgogne fra Santenay og Côte de Beaune, der i anmelderens årgangstabel tilmed overgår de dyre naboer fra Côte de Nuits!
Læg dertil at Lequins populære enkeltmarksvin Les Charmes kommer fra 70 år gamle Pinot Noir-stokke, og du har opskriften på markedets måske vildeste bourgognevalue.
Druerne og kvalitetspotentialet er til gengæld i særklasse, og bedømt ud fra denne inten saftige, smukt silkebløde og tårevædende frugtlækre bourgogne bør Lequin virkelig værne om sine gamle stokke!
Familie Lequin har lavet bourgognevin siden 1604 og leverer vin til den lokale Michelin-restaurant i Santenay, mens husets bedste vine høster op til 97 point hos kræsne franske vinkritikere.
Druerne plukkes klos op ad den tilstødende og muromkransede 1er Cru-mark Clos Rousseau, som man typisk betaler over 300 kroner for. Her får du samme mikroklima og jordbund – til en brøkdel af prisen!
….
Nyd den til steaks, andebryst med svampe, kylling, tapas og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2018?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med elegant burgundisk transparens… Topårgangen viser straks klassen med enormt frugtcharmerende aromaer af tørrede rosenblade, modne saftige kirsebær, vilde hindbær, skovjordbær med fløde og mørke blommer, der går smukt i spænd med burgundiske svampenoter samt ristede krydderier fra lagringen på delvist nye egefade… Bourgognen lægger sig blød og frugtlækker på tungen, hvor smagen overbeviser med intens ”pinotsitet” og vibrerende mineralsk finesse i skønneste samspil. Det hele kulminerer i en lang og nuanceret finish, der toppes med søde krydderier og elegante tanniner fra fadlagringen. Bedst Les Charmes nogeninde? 2018 er et simpelthen et must-try! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2018 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold