



Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2013
Denne vanvidspris ser du normalt kun nederst i Bourgognes kvalitetspyramide. Men her taler vi altså moden, topratet Premier Cru... Så vær HURTIG!
Louis Lequin i Santenay var i over 500 år blandt Bourgognes bedst bevarende hemmeligheder, indtil domænets aktuelle årgang bragede ind på verdensscenen med op til 97 point i anerkendte Revue du Vin de France…
”A range of wines with a very good price/pleasure ratio”
Nu bliver "meget god value" VILDERE. Vi har indkøbt den mest jordbærlækre, silkefine og skovbundskomplekse skatkammervin med volumenrabat - og sender den unikke besparelse direkte over i dine hænder...
Den lille 1er Cru-enkeltmark "Le Passe Temps" (tidsfordriv) ligger i udkanten af Santenay. Marken har fået sit pudsige navn, fordi det var her i skellet mellem mark og husly, at høstarbejderne plejede at hænge ud og se tiden an, når vejret tegnede usikkert.
I denne årgang 2013 har Lequin lige givet den et ekstra touch af ny eg, hvilket bidrager til den let krydrede smagskompleksitet.
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2013?
Burgundisk kirsebærfarve i glasset med modne strejf af tegl. Forrygende kompleks bouquet, der skydes i gang af hindbær og solmodne kirsebær samt et floralt strejf af røde blomster. Lidt efter lidt titter de luksuriøse noter af trøfler, læder og tørret kød også frem. I munden lander vinen med sin silkeblød Pinot-frugt, der i dén grad har modnet med ynde. Lang nuanceret finish, der byder på noter af ristet kaffe og gådefuld mineralitet. Fremragende bourgogne-oplevelse, der kombinerer frisk ung frugtcharme med modenhed og kompleksitet! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Premier Cru Le Passe-Temps 2013 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold