
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2014
“This terroir produces very fine wines" – Antoine Lequin
Fyld kælderen eller fortryd for altid...Tidligere årgange scorer op til 93 point, men 2014 er det hidtil største, vi har smagt fra Louis Lequins super-terroir Clos Genêt!
Vi har fået fingre i et lille parti magisk Santenay Clos Genet 2014 fra Domaine Louis Lequin. Vinen er modnet under optimale forhold i vingårdens kølige kældre, og den leverer en silkeagtig smagsoplevelse med den liflige elegance og dybde, som man kun finder i moden rød bourgogne.
Clos Genet-marken i Santenay var den første mark, familien Lequin erhvervede sig i Bourgogne, tilbage i det herrens år 1679. Måske derfor gør de ekstra meget ud af vinen, som fremstilles af druer fra 65 år gamle, lavtydende vinstokke, og som modnes på delvist nye 228 liter fade fra legendariske Francois Frères.
Muromkransede Clos Genets placering klos op ad 1. Cru Maladière vidner om et udsøgt terroir - og et potentiale for Pinot Noir med klasse og gemmepotentiale. Skænk dig et glas i pokalstørrelse og lad denne store røde bourgogne danse på tungen!
.......
Nyd den til fuglevildt, fjerkræ, rødt kød, svampe, laks, tun og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2014?
Efter snart 9 års optimal kældermodning ruller Clos Genet 2014 sig nu fuldbyrdet ud… Som en silkeblød løber af royal rødfrugtet burgundisk elegance og skovbundsduftende kompleksitet! Klassisk elegant bourgognerød med de helt rigtge alderstegn nær glassets kant… Duften tager dig ved næsen med magisk svævende aromanuancer af tørrede roser, jordbær, lakrids, kanel, skovbund, røg og vanilje. I munden frisk og feminin med betydelig mineralitet og klassisk burgundisk elegance. Eftersmagen er lang og luftig med listigt lurende mineralitet samt fine krydrede nuancer. Alt er vel, Antoine... Din gamle vin slår stadig kåde kolbøtter - og vi smiler over magien i glasset! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Clos Genet 2014 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold