
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2014
”If you want to taste the typicity of Le Passe-Temps climat, then 2014 is your wine. It's stronger, more rustic and spicy.” – Terroir Journey.com.
Le Passe-Temps 1er Cru er af selveste Robert Parker blåstemlet som et af Santenays fire bedste terroirs. I kælderen hos Louis Lequin, netop nede i Santenay, har vi gaflet dette perfekt drikkemodne bevis på topkvaliteten... Glæd dig!
Le Passe-Temps betyder på dansk tidsfordriv. Vinmarken har fået sit navn, da det var her i landsbyens udkant, at Louis Lequins forfædre plejede at vente på dårligt vejr, som påbød dem at være ekstra årvågne omkring deres elskede vinplanter.
Og apropos venten så giver Le Passe-Temps ekstra gemmeværdig Pinot Noir. Det handler om terroiret - men også om en unik frugtkvalitet fra nu over 60 år gamle stokke.
Når familien Lequin planter vin, er det aldrig samme generations vinbønder, der rykker stokkene op med rode igen… Le Passe-Temps er beplantet i 1960. Vinstokkene bærer færre og færre druer, men vinens kvalitet vokser absurd år for år!
.....
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2014?
I glasset funklende smuk bourgognerød med begyndende tegn på modenhed nær glassets kant... Næsen er lækker spicy og ekspressiv med duft af tørrede roser, mynte, orangeskal, vilde hindbær og saftige kirsebær, som efter de mange år på fad og flaske nu får selskab af trøfler, læder og tørret kød samt lidt kaffe og ristet eg fra fadet... Vinen snor sig køligt og blød som silke om tungen, mens den krydrede bærfrugt folder sin komplekse velsmag sikkert og lækkert ud i hele mundhulen. Her er stadig masser af Pinot Noir-charme at gå på opdagelse i... og et dejligt lille bid fra tanninerne. Fremragende moden bourgogne. Ikke at forglemme den sjældne value-for-money! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru Le Passe-Temps 2014 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold