
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016
Ooh – now that’s a lovely nose of deep, pure, dark-red fruit. That’s a super invitation.
Antoine Lequin (søn af ejeren Louis Lequin) har svært ved at dæmpe sin begejstring, da han smager familiehusets 1.Cru La Comme 2016.
Og hvem ville ikke elske at blive inviteret, hvis den stod på silkefin top-Bourgogne fra den fremragende årgang 2016…
Vinen er lavet på druer fra 50 år gamle Pinot-stokke, der har slikket sol på deres syd/sydøstvendte mark, nær grænsen til Chassagne-Montrachet.
Glæd dig til mineralsk, elegant og læskende Santenay. Med 6 år på fad og flaske er den godt på vej mod sit sande potentiale!
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremde oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016?
Smuk kirsebærrød farve i glasset. I næsen er man ikke i tvivl – DET her er Bourgogne! En forførende duft tørrede blomster, jordbær, hindbær og kirsebær, som der elegant akkompagneres af skovbund, mentol, lakrids, læder, kaffe og ristet eg. Smagen er lige så burgundisk som duften – silke smooth og med en utrolig nuancerigdom. Slank og atletisk med en skøn læskende bærfrugt, der klinger smukt af med mineralske noter og perfekt integreret fadkrydderi. Merci beaucoup! Drik nu, eller gem 12-15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage