
Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018
Enkeltmarks-fund fra Nuits Saint Georges!
Vinverdenen snubler nærmest over hinanden i jagten efter de gyldne dråber fra Bourgognes – særligt i de store årgange som 2018 tangerer det til massehysteri. Derfor skal du være hurtig, hvis du skal sikre dig denne perle fra Luis Lequin.
Nogle gange kan Nuits Saint Georges være en smule robuste og kantede i stilen, men i poweråret 2018 har den sydøstvendte enkeltmark opnået en storslået frugtkoncentration og elegance. Tilsæt dertil lækre fadkrydderier og et lille strejf af røg – deraf navnet på enkeltmarken ”Les Brulees”.
Skynd dig - vi har kun fået få kasser af dette årgangsscoop!
Nyd den forrygende årgangs-bourgogne til fjerkræ, vildt, saftige steak, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018?
Nyskænket fra flasken præsenterer vinen sig med en elegant, mørk kirsebærrød farve. Den elegant parfumerede og intense Pinot-næse efterlader ingen tvivl om, at vi har lækker Nuits Saint Georges i glasset. Knuste violer, saftdryppende solbær, jordbær, hindbær og kirsebær går op i en højere enhed med orangeskal, mokka, diskret vanilje og et let strejf af røg. I munden mærker man tydeligt årgangens sublime frugtkoncentration, der leveres med både elegance og finesse. Tanninerne er smørbløde og forener sig på fineste vis med fadkrydderier og mineralske undertoner i den lange finish. Enkeltmarks-bourgogne med stort format! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold