
Domaine Louis Lequin et Fils Corton Grand Cru Les Languettes 2019
Wauw for en Corton... Efter 95 point to år i træk ser La Revue du Vin de France sig nødsaget til at rangere Louis Lequins Corton Grand Cru endnu tættere på perfekte 100 point - i den nye og helt sublime årgang 2019!
Meget større bliver det i hvert fald ikke… Her får du den ultimative Pinot Noir-oplevelse fra Côtes de Beaunes eneste Grand Cru-mark – leveret i superårgangen, Robert Parker hylder som ”Extraordinary”.
Fremstillet på druer fra 60 år gamle vinstokke, der i den "outstanding"-gode årgang leverede en exceptionel smagsdybde og koncentration. Fortaltet til perfektion i kælderen hos Lequin, der har skabt en Grand Cru med finesse og kompleksitet i verdensklasse.
Med til historien hører, at 2019 er årgangen, hvor winemaker Antoine Lequin med implementering af ”infusionsmetoden” introducerer et utroligt spændende stilskifte.
Hvor Antoine før lod drueskallerne udbløde 14 dage, forlænger han nu macerationstiden til hele 30 dage. Til gengæld afstår han helt fra at manipulere drueskallerne. Ingen manuelle punch downs. Heller ingen mekaniske overpumpninger… Bare et månedlangt ”low intervention” infusions-udtræk af farve, smag og tanniner.
Resultatet forener Corton Grand Cru-koncentration med en nærmest svævende elegance og finesse, der virker let og naturlig, men som meget få producenter i verden er i stand til at matche.
Lequins storslåede Corton-flagskib fra Les Languettes, er med sin jernholdige mergel og sin stejle orientering mod syd/sydøst er et legendarisk burgundisk terroir.
I middelalderen hørte Les Languettes-marken på Corton-højen under et nonnekloster, og de gudfrygtige nonner kaldte jordloddet for Vigne Dieu (guds mark). Da marken senere overgik i privat eje, skiftede den navn til Les Languettes, (udledt af langue, tunge) - et ordspil, som dels henviser til den aflange marks form, og dels at marken leverer skønne dråber til folkets ganer, ikke til herren i himlen.
Nyd den til steaks, fuglevildt, svampe, tapas, lyst kød, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Servér verdensklasse-vinen til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Nydes optimalt ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Corton Grand Cru Les Languettes 2019?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med elegant burgundisk transparens… Languettes 2019 er i næsen nærmest fortryllende parfumeret med pragtfulde aromaer af roser, violer og orangeblomst, der snor sig om intense røde og lækre sorte bær samt komplekse undertoner af skovbund, lakrids, kaffe og vaniljekrydderi... I munden en saftig og dyb Pinot Noir med den meste silkefine tekstur. Smagen er power uden tyngde. Et fintvævet tæppe af frugtnuancer, burgundisk mineralitet og smagfuldt underspillede fadkrydderier. Afslutningen kulminerer med fløjltanniner og en mundrensede nerve, der imponerer med og uden mad. Guddommelig Grand Cru... den hidtil bedste fra det 400 år gamle familedomæne? Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Corton Grand Cru Les Languettes 2019 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
Restsukker
Syreindhold