
Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2019
Da cistercinerordenen omkring 1150 lod klosteret i Morgeot bygge, kunne man godt have mistænkt de vinkyndige munke for at have smagt sig frem til det idéelle perfekte spot for produktion af rød altervin. I hvert fald har perlevin efter perlevin vist, at Morgeot-markens tunge ler og grus, modsat resten af Chassagne-Montrachet, er bedre egnet til Pinot Noir end Chardonnay.
De snart 50 år gamle Pinot Noir-stokke tilhørende familien Lequin, som i parentes bemærket har over 400 års erfaring med vinproduktion netop dette lokalområde, leverer i drømmeåret 2019 endnu et bevis på kvaliteten.... Et brag af en rød 1er Cru Morgeot!!
Nyd den til fuglevildt, lette vildtretter, rødt kød, svampe, indmad og cremede oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2019?
Klassisk bourgognerød farve. I næsen frugtig og mineralsk med herlig duft af jordbær, kirsebær, hindbær, solbærbusk og våd skovbund, som akkompagneres af lidt lakrids og "sweet spice" fra fadlagringen. I munden mellemfyldig med saftig, tæt og velkrydret frugt. Stenet mineralsk finish med et behageligt tanninbid og strejf af lakrids. En eksemplarisk rød Morgeot! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2019 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage