
Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2014
Det oplever man ikke hver dag. En Santenay i Bourgogne Rouge-klæder...
Familien Lequins 7 hektar fordeler sig udelukkende på topmarker, og derfor må man de-klassificere Santenay-frugt for at producere sin Bourgogne Rouge.
Du får altså ekstrem value for money i denne Bourgogne, der bokser langt over sin egen vægtklasse.
Fra en ”outstanding” god årgang 2014 har de 50 år gamle, lavtydende stokke, samlet ekstra smagskoncentration og finesse på den syd/sydøstvendte skråning.
Vinen kommer direkte fra producentens kølige kælder, hvor den er modnet til perfektion efter 7 år på fad og flaske. OBS – da vinen er lavet på en mikro-enkeltmark er vi kun tildelt et begrænset antal flasker!
Servér den flotte Bourgogne til fuglevildt, andebryst med svampe, kylling, charcuteri og cremede oste. Nydes optimalt ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2014?
I glasset står vinen let transparent og kirsebærrød. Fortrinlig burgundisk næse, der byder på et væld af nuancer, der næsten kun kan findes i moden Bourgogne. Herlige frugtnoter strømmer op af glasset i form af skovjordbær, rosenblade og kirsebær, hvorefter de smukt væves sammen med dybe strejf af lakrids, trøfler og mokka fra den luksuriøse fadlagring. Vinen lander helt smooth og elegant i munden med stor saftighed og balance, der i den lange finish suppleres af spændende komplekse undertoner. Vanvittig value! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2014 passer godt til...
Om Domaine Louis Lequin

Siden 1604 har den passionerede Lequin-familie lavet vin i Santenay, i det sydlige Cote de Beanue. Hver generation har beriget domænet med ny savoir-faire. Seneste eksempel er Louis Lequin, der i 1993 fik overdraget vingården fra sin far, Jean (manden som tilbage i 1950'erne forsynede det fasionable hotel Waldorf Astoria i New York med udsøgte bourgognevine).
Siden overtagelsen har Louis købt flere topmarker til - og med støtte fra sønnen Antoine har han løftet vinenes kvalitet til det hidtil højeste niveau.
Domaine Louis Lequin & Fils råder i dag over 7 hektar, der fordeler sig på eksklusive appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits Saint Georges, Corton Charlemagne og Bâtard-Montrachet.
Perfektionen starter allerede i vinmarkerne, som familien holder sunde og vitale ved praksisser som organisk gødskning, pløjning og bevarelse af naturligt græs omkring vinplanterne.
I kælderen modner hvidvinene 10-12 måneder på burgundiske egetræsfade i kontakt med de fine gærrester. Rødvinene gærer relativt varmt for at opnå udtrække ekstra karakter og struktur, som forfines ved 12-18 måneders modning på delvist nye fade.
Lagringstiden og andelen af nye fade er nøje tilpasset årgangens og terroirets unikke karakteristika.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage