





Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge Les Longeroies 2023
“'Les Longeroies' stands out for the richness of its clay-silt-sand soils. The nose opens with vibrant aromas of raspberry and tart cherry, elevated by delicate hints of licorice and white truffle. On the palate, its breadth and refined character merge with remarkable concentration, carried by a bright mineral freshness that lingers into a deep, persistent finish. A refined expression of this exceptional terroir.” – Domaine Geantet Pansiot
1er Cru Marsannay ”in the making”. Vi befinder os i det eksklusive Côte de Nuits, hvor nogle af bourgognes mest kostbare flasker produceres. Der er blot 10 minutters kørsel til Gevrey Chambertin fra ”Les Longeroies”-marken, der gang på gang fremhæves som en af dem, der forventes at blive opgraderet til 1er Cru-status.
Når man får Geantet Pansiots unikke flaske skænket i glasset, så forstår man det straks. Her er tale om en yderst eksklusive mikroproduktion på blot 900 flasker årligt, der skaffes fra en 0,13 hektar lille parcel.
Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med andre af Gevrey-Chambertins absolute sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.
Bag projektet står far og søn, Vincent og Fabien Geantet, der behandler denne Marsannay som var det en Gevrey Chambertin… 14-18 måneders fadlagring på små burgundiske topfade, heraf 30 % helt nye sørger for både struktur, dybde og et vidunderligt fadtouch til den silkebløde bærfrugt, der flytter grænsen for, hvad man kan forvente af en Marsannay.
Vi har skaffet 10 % af hele produktionen – altså 90 flasker, der sælges til de hurtigste bourgognefans!
Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge Les Longeroies 2023 passer godt til...
Om Domaine Geantet Pansiot
“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener