





Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023
“The 'Les Nagelottes', 'Petits Puits,' and 'Grand Poirier' parcels lend this Marsannay a truly authentic identity. A cuvée that faithfully embodies the soul of Marsannay’s terroirs.” – Geantet-Pansiot
Tre enestående enkeltmarker fra i alt 0,92 hektar sammensat til én supercuvée af en Marsannay. Toprated med fornemme 92 points af James Suckling i kongeårgangen 2023! Vi har kunnet skaffe blot en håndfuld kasser fra den stærkt efterstragtede Bourgogne-producent.
Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med andre af Gevrey-Chambertins absolute sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.
Bag projektet står far og søn, Vincent og Fabien Geantet, der forkæler denne udsøgte Marsannay med hele 14-18 måneders modning på franske egetræsfade fra topleverandører som Cavin, Berthomieu og lokale Rousseau, der flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk).
Med et stærkt begrænset udbytte på blot 45 hektoliter pr. hektar er vi i Grand Cru-niveau, hvilket siger alt om ambitionsniveauet hos familien Geantet.
I den solskinsrige 2023-årgang har druerne fået helt perfekte modningsbetingelser og vinen udmærker sig da også med sin silkebløde røde bærfrugt, som suppleres af luksuskrydderierne fra de godt halvandet år på egetræsfade. Topkøb!
Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023?
Domaine Geantet-Pansiots Marsannay præsenterer sig med en flot lys kirsebærrød bourgogne-farve. Duften oser af flot Bourgogne med intense noter af saftige kirsebær, hindbær og skovjordbær, der spiller op mod mørkere strejf af blåbær og brombær. Rundt om frugten folder sig et krydret lag af ristede krydderier, let røg, sesam og et diskret strejf af vanilje fra den lange modning på bourgognefadene. I munden er vinen slubrende saftig og smooth med silkefine tanniner. Den solskinsmodne bærfrugt smelter smukt sammen med cedertræ, kaffe, chokolade og lidt vanilje-krydderi i den enormt lange finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Blomme
Blåbær
Chokolade
Sorte kirsebær
Svampe
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023 passer godt til...
Om Domaine Geantet Pansiot
“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener