Tilbage

Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023

Frankrig

Frankrig, Bourgogne

13,5% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
6 fl. pr. stk.
599,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
92 Point James Suckling
⭐4,0 Vivino

Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023

Frankrig

Frankrig, Bourgogne

13,5% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

"92 points. Very youthful and brambly, with warm roasted spices, white sesame, dark cherries and berry fruit. Racy and firm, with lightly chewy tannins that give more structure to the wine. Long and tight-grained." - James Suckling

"Very youthful and brambly, with warm roasted spices, white sesame, dark cherries and berry fruit. Racy and firm, with lightly chewy tannins that give more structure to the wine. Long and tight-grained." - James Suckling

“The 'Les Nagelottes', 'Petits Puits,' and 'Grand Poirier' parcels lend this Marsannay a truly authentic identity. A cuvée that faithfully embodies the soul of Marsannay’s terroirs.” – Geantet-Pansiot

Tre enestående enkeltmarker fra i alt 0,92 hektar sammensat til én supercuvée af en Marsannay. Toprated med fornemme 92 points af James Suckling i kongeårgangen 2023! Vi har kunnet skaffe blot en håndfuld kasser fra den stærkt efterstragtede Bourgogne-producent.  

Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med andre af Gevrey-Chambertins absolute sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.

Bag projektet står far og søn, Vincent og Fabien Geantet, der forkæler denne udsøgte Marsannay med hele 14-18 måneders modning på franske egetræsfade fra topleverandører som Cavin, Berthomieu og lokale Rousseau, der flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk).

Med et stærkt begrænset udbytte på blot 45 hektoliter pr. hektar er vi i Grand Cru-niveau, hvilket siger alt om ambitionsniveauet hos familien Geantet.

I den solskinsrige 2023-årgang har druerne fået helt perfekte modningsbetingelser og vinen udmærker sig da også med sin silkebløde røde bærfrugt, som suppleres af luksuskrydderierne fra de godt halvandet år på egetræsfade. Topkøb!

1 fl. pr. stk.
699,95 DKK
6 fl. pr. stk.
599,95 DKK
Indhent tilbud på storkøb
På lager - 1-2 dages levering
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
92 Point James Suckling
92 Point James Suckling
⭐4,0 Vivino

Anmeldelser af Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023

92 Point

James Suckling

Very youthful and brambly, with warm roasted spices, white sesame, dark cherries and berry fruit. Racy and firm, with lightly chewy tannins that give more structure to the wine. Long and tight-grained. Needs two or three more years to come around.

92 Point

James Suckling

Very youthful and brambly, with warm roasted spices, white sesame, dark cherries and berry fruit. Racy and firm, with lightly chewy tannins that give more structure to the wine. Long and tight-grained. Needs two or three more years to come around.

⭐4,0

Vivino

Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Thor Gottschalk Vinekspert WSET 3

Domaine Geantet-Pansiots Marsannay præsenterer sig med en flot lys kirsebærrød bourgogne-farve. Duften oser af flot Bourgogne med intense noter af saftige kirsebær, hindbær og skovjordbær, der spiller op mod mørkere strejf af blåbær og brombær. Rundt om frugten folder sig et krydret lag af ristede krydderier, let røg, sesam og et diskret strejf af vanilje fra den lange modning på bourgognefadene. I munden er vinen slubrende saftig og smooth med silkefine tanniner. Den solskinsmodne bærfrugt smelter smukt sammen med cedertræ, kaffe, chokolade og lidt vanilje-krydderi i den enormt lange finish. Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Blomme

Tasting Note Icon

Blåbær

Tasting Note Icon

Chokolade

Tasting Note Icon

Sorte kirsebær

Tasting Note Icon

Svampe

Smagsprofil

Meget tør

Sød

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Domaine Geantet Pansiot Marsannay Rouge 2023 passer godt til...

Om Domaine Geantet Pansiot

“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy

 “I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker

 “A very good source.”  – Clive Coates, Master of Wine

 “I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound

 “Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine

 “If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin.  Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog

Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.

I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau. 

Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?

Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!

Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.

Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.

Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite. 

Vindata

Årgang

2023

Indhold

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

14-17°C

Gemmepotentiale

8-10 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu