
Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019
“Géantet-Pansiot is one of my favourite domaines in Gevrey-Chambertin” – Tyson Stelzer
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Vieilles Vignes? Det tør svagt antydes… Her får du Gevrey-Chambertin fra vinstokke plantet så langt tilbage i historien som 1929!
Helt specifikt taler vi en mikroproduktion fra i alt 2,32 hektar fordelt på 17 mikroparceller med gennemsnitligt 75 år gamle vinstokke, der yder så få og små druer, at hele projektet først giver mening, når du sidder med det ekstraordinære resultat i bourgogneglasset!
Floral og tæt pakket med røde og mørke bær samt de mest luksuriøse fadkrydrede noter, du kan hive ud af de små luksusfade, der kommer fra topbødkere som Cavin, Berthomieu og Rousseau. I alt modner Geantet Pansiots Gevrey Chambertin 14-18 måneders på egetræsfadene, hvoraf 30 % er helt nye.
Et paradeeksemel på, hvorfor anmelderne står i kø for at skamrose Domaine Geantet-Pansiot som et af Gevrey-Chambertins allerbedste vinhuse. Til prisen måske det allerbedste.
Blandt Bourgognes 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer hyldes Domaine Geantet-Pansiot blandt de 141 fineste, som på lige fod æres i det berømte værk The Great Domaine of Burgundy.
Zoomer vi ind på rødvins-mekkaet Côte de Nuits er domænet blandt de 36 bedste hos Master of Wine Benjamin Lewin – side om side med DRC, Ponsot, Leroy, Dujac, Armand Rousseau – og lutter andre burgundiske kultnavne. Hermed er niveauet og dine vilde value er sat!
Fik vi nævnt at årgang 2019 er historisk stor i Bourgogne? Tjek lige anmeldernes dom…
“98 points. Extraordinary” – Robert Parker Vintage Chart (Côte de Nuits red, 2019)
"2019 is a superb vintage in the Côte de Nuits" – Decanter
“2019 vintage Burgundy report: the best year since 1865?” – Financial Times
...
Nyd denne dejlige bourgogne til steaks, fjerkræ, lyst kød, tapas, svamperetter, tatar og cremede oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019?
Domaine Geantet Pansiot Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2019 står elegant kirsebærrød i glasset… Næsen lover stor, kompleks og umådelig finesserig Gevrey-Chambertin med intense aromaer af roser, solbær, skovjordbær, sorte kirsebær, lakrids og blommer, der finder elegant sammen med mineralske nuancer af kalk og skovbund samt lidt cedertræ, vanilje og ristede kaffebønner fra den lange fadlagring… På tungen smooth og slikeblød med den sjældne intensitet, som meget gamle Pinot Noir-vinstokke kan præstere i meget store årgange. Tanninerne er markante, men silkefine, og skaber den struktur og længde man forventer af en Gevrey i den her liga. Eftersmagen er vedvarende og elegant, med lag-på-lag af frugt, krydderier og mineralitet. De 75 år gamle Pinot Noir-stokke har skabt et brag af en Gevrey Chambertin, der kun vil udvikle sig yderligere. Drik nu, eller gem +20 år fra høståret.
Smagenoter
Jordbær
Kaffe
Rose
Sorte kirsebær
Våde sten
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019 passer godt til...
Hvordan er Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019 fremstillet?
Domaine Geantet-Pansiot Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes 2019 er skabt på 100 % Pinot Noir, der nøje udvælges fra hele 17 parceller fordelt i Gevrey Chambertin. Nøglen til den uhørt høje kvalitet skal findes i at stokkene er tudsegamle og plantet mellem 1929 og 1973. Vi snakker en gennemsnitsalder omkring 75 år og giver druer med en sjælden intensitet og kompleksitet. Jordbunden består af kalkstens- og lerholdige marker, hvilket bidrager til vinens fest struktur og markante mineralitet.
I kælderen arbejder Geantet-Pansiot med en vanvittig omhu. Håndhøstede druer gennemgår sortering på vibrerende borde, før de afstilkes og lægges til kold præ-maceration i træfade. Den efterfølgende gæring sker spontant med de naturlige gærstammer fra marken, hvilket bevarer autenticitet og terroirpræg. Efter gæring følger en 14-18 måneders lagring på franske egetræsfade, hvoraf cirka 30 % er nye. Luksusfadene kommer fra Cavin, Berthomieu og Rousseau. Sidstnævnte er flere gange kåret som Meilleur Ouvrier de France.
Druer
Pinot NoirOm Domaine Geantet Pansiot

“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Allergener






















