





Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin 2023
“The 'La Justice,' 'Craite Paille,' and 'Billard' parcels, located east of Gevrey, impart their distinctive character to this cuvée.” – Domaine Geantet-Pansiot
På papiret en ”straight” Gevrey-Chambertin – men hos Domaine Geantet-Pansiot er selv det ”almindelige” ekstraordinært!
Vi taler en mikroproduktion af nummererede flasker fra 1,35 hektar – fordelt på de tre enkeltmarker 'La Justice,' 'Craite Paille' og 'Billard'. Vi taler firedobbelt druesortering fra op til 50 år gamle vinstokke – og ikke mindst 14-18 måneders modning på 30 % helt nye topfade fra Cavin, Berthomieu og lokale Rousseau!
Intet under at vinen i flere årgange høster internationale topratings – helt op til 94/100 point! Det her er Gevrey-Chambertin i en nøddeskal – fra et af kommunens absolutte topdomæner!
“On the palate, the silky texture is enhanced by delicate tannins and a refreshing minerality, a true signature of Gevrey’s finest terroirs.” – Fabien & Vincent Geantet
Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med Gevrey-sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.
...
Nyd denne dejlige bourgogne til steaks, fjerkræ, lyst kød, tapas, svamperetter, tatar og cremede oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin 2023?
Domaine Geantet-Pansiot Gevrey-Chambertin 2023 præsenterer sig med en intens, mørk bourgognerød farve og et lilla skær nær glassets kant… I næsen åbner den sig med en Gevrey-klassisk dyb og kompleks bouquet, hvor modne mørke kirsebær, solbær og vilde hindbær møder strejf af skovbundsmineralitet, kalk, røg, lakrids og ristede fadkrydderier fra den lange luksuslagring… På tungen kraftfuld og raffineret – med præcis den fylde, struktur og smagsdybde, som bourgognefans forventer fra en af de fineste adresser i Gevrey. Silketanniner og en vibrerende, kalkstensdrevet mineralitet løfter den dybe frugt og giver smagen rankhed, energi og sirlig præcision. Hele herligheden er smukt balanceret med strejf af mørke kirsebær, let bitterchokolade og lidt sort te, der hænger flot ved i afslutningen. En terroirtro Gevrey og et absolut overbevisende køb, hvor Geantet-Pansiot – som så ofte før – leverer smæk for skillingen på imponerende vis. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Smagenoter
Brombær
Jordbær
Kaffe
Lakrids
Våde sten
Smagsprofil
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin 2023 passer godt til...
Om Domaine Geantet Pansiot
“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener