







Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Cuvée Edmond 2023
“This exceptional cuvée, a tribute to Edmond Geantet, comes from the finest vines of the estate … The only cuvée of the estate vinified with 100% whole-cluster fermentation and aged exclusively in new oak barrels.” – Domaine Geantet-Pansiot
Domaine Geantet-Pansiots smukke hyldest til grundlæggeren Edmond Geantet byder i sandhed på exceptionel og nytænkende bourgognevin… Vi er tildelt 12 flasker!
Gennem årtier har sønnen Vincent og barnebarnet Fabien oparbejdet et indgående kendskab til de vinstokke, der yder særligt exceptionelle drueklaser på kryds og tværs af alle husets parceller i Gevrey-Chambertin.
Fra disse Pinot Noir-planter kommer denne mikroproduktion på 600 voksforseglede og nummererede flasker – der samtidig er husets eneste vin med 100% helklase-gæring og lagring på 100 % nye egefade.
Cuvée Edmond er så eksklusiv en Limited Edition, at ”familieklenodiet” ikke indgår i Geantet-Pansiots officielle sortiment – ligesom yderst få anmeldere over årene har haft adgang til at få vinen i glasset.
Resultatet er en særdeles parfumeret og udsøgt fadkrydet Gevrey-Chambertin – spækket med vilde mørke bær og holdt smukt sammen af sin ranke tanninstruktur. Den imponerende smagslængde vidner om et gemmepotentiale i burgundisk topklasse.
Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med andre af Gevrey-Chambertins absolute sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.
...
Nyd denne dejlige bourgogne til steaks, fjerkræ, lyst kød, tapas, svamperetter, tatar og cremede oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Cuvée Edmond 2023?
Ved ophældningen funkler Domaine Geantet-Pansiot Gevrey-Chambertin Cuvée Edmond 2023 næsten dramatisk mørkfarvet i glasset for en burgundisk Pinot Noir… Næsen er dyb og forførende parfumeret med lag på lag af blåbær, sorte kirsebær og mørke blommer, der løftes af fine florale strejf af viol, lavendel og tørrede roser. I baggrunden fornemmes Gevrey-klassiske nuancer af skovbund, kalk og læder samt fine fadnoter af cedertræ, søde krydderier, sort te og ristede kakaobønner… I munden folder Cuvée Edmond sig ud med en relativt bredpenslet og fløjlsblød tekstur, mens den kødfulde og velkrydrede mørke bærfrugt lancerer en imponerende, og dog burgundisk sofistikeret, kraftudladning af velsmag. Tanninerne er markante, men finkornede og præcise, i den vedvarende finish, der klinger harmonisk af med strejf af mokka, trøffel, lakrids og våd kalksten. En rød bourgogne af ekstraordinær klasse med både aristokratisk dybde og rå Gevrey-kraft! Drik nu, eller gem +25 år fra høståret.
Smagenoter
Blåbær
Cedertræ
Lakrids
Sorte kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Geantet Pansiot Gevrey-Chambertin Cuvée Edmond 2023 passer godt til...
Om Domaine Geantet Pansiot
“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener