







Domaine Geantet Pansiot Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2023
“Nestled between the Côte and Hautes Côtes de Nuits, 'Les Combles,' 'Les Chaumes,' and 'En Castets' parcels give rise to a Pinot Noir of great elegance.” – Domaine Geantet-Pansiot
En mikroproduktion på 6000 nummererede flasker…
Det er ikke uden grund, at Wine-Searcher rangerer Domaine Geantet-Pansiot i TOP10 på deres liste over Bourgognes bedste vine fra appellationen Coteaux Bourguignon!
Druerne til denne bærsaftige røde bourgogne håndplukkes fra op til 50 år gamle Pinot Noir-vinstokke fra 1,30 hektar i bakkerne bag Nuits-Saint-Georges – nærmere bestemt fra parcellerne 'Les Combles,' 'Les Chaumes' og 'En Castets' nær landsbyerne Messanges og Curtil-Vergy.
Høstudbyttet på 40 hl/ha er uhørt lavt og ambitiøst for appellationen, og den resulterende frugtintensitet forædles med luksuskrydderier fra den ekstraordinære 14-18 mdr. lange modning på egefade – 20 % helt nye! Kend din bourgognemester på basisvinen…
Familieejede Domaine Geantet-Pansiot er således toplistet i både referenceværket The Great Domaines of Burgundy og Benjamin Lewins A Guide to 500 Leading Vineyards, side om side med andre af Gevrey-Chambertin-sværvægtere som Armand Rousseau, Dugat-Py og Mortet.
Bag projektet står far og søn, Vincent og Fabien Geantet, der i superågangen 2023 leverer den nok flotteste Coteaux Bourguignon Pinot Noir, vi hidtil har fat i glasset… Stærkt begrænset antal!
......
Nyd denne dejlige bourgogne til steaks, fjerkræ, lyst kød, tapas, svamperetter, tatar og cremede oste. Servér ved 14-17°C.
Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2023?
Domaine Geantet-Pansiot Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2023 står flot kirsebærrød i glasset… Næsen åbner lyst og legende med bærsaftige aromaer af vilde hindbær, skovjordbær, røde blomster, kirsebær og tørrede urter, der gemmer på krydrede luksusstrejf af røg, chokolade og kaffe fra den lange lagring på delvist nye fade… I munden lever den røde bourgogne mere end op til den flotte næse! Vinen leverer den slubrende saftige smag af ungdommelig Pinot Noir-charme, mens det højtliggende terroir bringer mineralsk rankhed og kølig kant til oplevelsen. Silkebløde tanniner og diskrete fadkrydderier løfter eftersmagen op på et forbløffende højt niveau – der gør glasset svært at slippe igen. En bourgognevin der trodser den normalt ydmyge appellation med vaskeægte Geantet-Pansiot-klasse! Drik nu, eller gem 5-8 år fra høståret.
Smagenoter
Herbes de Provence
Hindbær
Kaffe
Røde kirsebær
Viol
Smagsprofil
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Geantet Pansiot Coteaux Bourguignons Pinot Noir 2023 passer godt til...
Om Domaine Geantet Pansiot
“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy
“I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker
“A very good source.” – Clive Coates, Master of Wine
“I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound
“Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine
“If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin. Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog
Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.
I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau.
Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?
Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!
Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.
Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.
Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener