Tilbage

Domaine Geantet Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023

Frankrig

Frankrig, Bourgogne

13,2% alk.

75 cl

1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
91 Point James Suckling
⭐ 4,1 Vivino

Bestil inden

3 timer 14 min

og vi sender i dag!

Domaine Geantet Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023

Frankrig

Frankrig, Bourgogne

13,2% alk.

75 cl

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

"91 points. Loaded with dark cherries…" - James Suckling

"4,1 stjerner. 2956 bedømmelser, set over alle årgange" - Vivino

"This has a very impressive deep, crystalline, dark fruit … Round, concentrated, a little soft but packed with flavour and a comforting plush texture. Excellent" - The Burgundy Report(tidl. årg.)

“Pinot Fin, a rare and precious grape variety, is distinguished by its small berry size and remarkable aromatic concentration. Here, it expresses the full complexity of the Gevrey and Brochon vineyards” – Domaine Geantet-Panisot

Bourgognes mest underspillede label? Det her er så meget Gevrey-Chambertin, som det kan blive, uden at være det helt officielt!

Ikke alene kommer denne fremragende røde bourgogne fra kalkstensmarker i Gevrey-Chambertin og Brochon – endda med druer fra parceller nær prestigefyldte 1er Cru-marker ved “Combe de Lavaux”.

Hvad der næsten gør vinen endnu mere spændende er, at den udelukkende er skabt på ”Pinot Fin” – en sjælden og eftertragtet klon af Pinot Noir, der yder ekstra små druer og giver røde bourgognevine med ekstra aromatisk dybde og koncentration.

Og når hele herligheden så toppes med 14-18 måneders lagring på delvist helt nye fade fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og lokale Rousseau – ja, så forstår man godt, at vinen i de seneste tre årgange imponerer med 4,2 stjerner fra brugerne på Vivino.

Familieejede Domaine Geantet-Pansiot i Gevrey-Chambertin er toplistet som et af Bourgognes 141 bedste vinhuse i referenceværket The Great Domaines of Burgundy samt i Benjamin Lewins bog om Frankrigs bedste vinhuse, A Guide to 500 Leading Vineyards. Side om side med andre af Gevrey-Chambertins absolute sværvægtere som Rousseau, Dugat-Py og Mortet.

...

Nyd denne dejlige bourgogne til steaks, fjerkræ, lyst kød, tapas, svamperetter, tatar og cremede oste. Servér ved 14-17°C.

1 fl. pr. stk.
499,95 DKK
6 fl. pr. stk.
399,95 DKK
Udsolgt
Indhent tilbud på storkøb
Udsolgt
Unik smagsgaranti

Supervin's unikke vingaranti

Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).

30 dages udvidet returret

30 dages udvidet returret

Hos Supervin tilbyder vi 30 dages udvidet returret.

Anmeldelser
Din rating
91 Point James Suckling
⭐ 4,1 Vivino

Bestil inden

3 timer 14 min

og vi sender i dag!

Anmeldelser af Domaine Geantet Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023

91 Point

James Suckling

Fruity but still restrained with flavors of crushed berries on top of spices and wet earth. Juicy and firm, this has medium body, adequate tannins and a medium-length finish loaded with dark cherries.

⭐ 4,1

Vivino

(tidligere årgang)

The Burgundy Report

Needs a bit of swirling, but this has a very impressive deep, crystalline, dark fruit – almost suggesting a little volatility. Round, concentrated, a little soft but packed with flavour and a comforting plush texture. Excellent. Another wine with a strong perfumed component.

92 Point(tidligere årgang)

Falstaff

Fresh and fruity on the nose, with sour cherry juice, a touch of honey, and pepper. On the palate, it's grainy and fleshy with a noticeable chalky presence. The wine shows a dense structure with medium length and complexity, underpinned by a smooth texture. The vibrant fruit already makes this wine highly enjoyable to drink now

Hvordan smager Domaine Geantet Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023?

Billede af forfatteren

Vinen beskrives af

Isak Broe Vinekspert DipWSET

Domaine Geantet-Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023 funkler dyb bourgognerød i glasset med lilla reflekser… Allerede i næsen afslører vinen sit ophav og klasse – med Gevrey-Chambertin-klassiske rige og koncentrerede aromaer af mørke kirsebær, brombær, solbær og blommer, der smyger sig om sort peber, tørrede blomster og elegante krydderier fra de 14-18 måneder på eksklusive franske egetræsfade… I munden er vinen silkeblød og indsmigrende i teksturen – men holdt smukt sammen med en vibrerende mineralsk nerve fra Gevrey og Brochons kalkstensrige jorde. Pinot Fin-klonens små bær giver vinen en imponerende aromatisk dybde og intensitet, som sjældent opleves i denne prisklasse. Den slubrende saftige røde og mørke frugt bakkes op af florale hints, let røg og et elegant strejf af bitterchokolade i eftersmagen. En terroirdrevet, vaskeægte "insider's Gevrey" der kalder på sammenligning med væsentligt dyrere vine fra de omkringliggende marker. Uden tvivl et af de mest imponerende køb i Bourgogne lige nu! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.

Smagenoter

Tasting Note Icon

Brombær

Tasting Note Icon

Jordbær

Tasting Note Icon

Kaffe

Tasting Note Icon

Rose

Tasting Note Icon

Røg

Smagsprofil

Meget let

Meget kraftig

Meget blød

Meget tanninrig

Domaine Geantet Pansiot Bourgogne Pinot Fin 2023 passer godt til...

Om Domaine Geantet Pansiot

“The wines are consistently excellent” – The Great Domaines of Burgundy

 “I must say I did not come prepared for quite such an impressive collection as that which Geantet delivered.” – Robert Parker

 “A very good source.”  – Clive Coates, Master of Wine

 “I have been impressed with the Geantet wines over the past 4 to 5 vintages…” – Allen Meadows, Burghound

 “Other highlights in Gevrey include Dugat-Py and Geantet-Pansiot – to name a couple of the very best” – Christopher Massie on Wine

 “If I don’t have to consider the price I paid, Armand Rousseau and Dugat-Py are still my favorite Gevrey Chambertin.  Yet, in terms of value for money, I vote for Geantet Pansiot.” – VinZealot Wine Blog

Som talrige anmeldercitater cementerer, hører familieejede Domaine Géantet‑Pansiot i dag til blandt Gevrey-Chambertins – ja, hele Bourgognes – mest profilerede og anerkendte vinproducenter. Siden Edmond Géantet og Bernadette Pansiots spæde opstart med 3 hektar vinmarker i 1954, er familiedomænet under sønnen Vincent og barnebarnet Fabien vokset til 21 ha – fordelt på prestigefyldte appellationer som Gevrey‑Chambertin, Chambolle‑Musigny og Marsannay.

I Master of Wine Benjamin Lewins hovedværk om Frankrigs bedste vine, A Guide to 500 Leading Vineyards, optræder Domaine Geantet-Pansiot blandt Côte de Nuits førende vinhuse – side om side med otte andre sværvægtere fra Gevrey-Chambertin: Pierre Damoy, Claude Dugat, Bernard Dugat-Py, Sylvie Esmonin, Fourrier, Denis Mortet, Trapet og Armand Rousseau. 

Også i referenceværket The Great Domaine of Burgundy finder vi Domaine Geantet-Pansiot blandt Bourgognes 141 bedste producenter – håndplukket blandt 3577 domæner, 266 negocianter og 16 kooperativer. Så er niveauet ligesom sat?

Hemmeligheden bag nogle af Bourgognes største vine starter i marken, hvor familien råder over mikroparceller med meget gamle vinstokke, der dyrkes bæredygtigt – uden herbicider og unødvendig kemi. Ved høsten sorteres druerne hele fire gange (!) – så frugten og terroiret kan skinne i hver eneste vin. Selv husets på papiret ydmyge Coteaux Bourguignon er en mikroproduktion af nummererede flasker fra tudsegamle vinstokke på 1,30 hektar – med et for appellationen uhørt lavt udbytte på 40 hl/ha. Fik vi nævnt, at vinen modner 14-18 mdr. på egefade – 20 % helt nye? Kend din bourgognemester på basisvinen!

Géantet-Pansiot sværger til præcision og håndværk i kælderen, hvor intet overlades til tilfældet. Hver eneste klase håndhøstes, og druerne afstilkes nænsomt – bær for bær – som familien selv kalder for deres ‘kaviar’. I samspil med en kølig maceration før gæringen fremelsker Vincent og Fabien således den aromatisk rene, harmoniske og frugtdrevne karakter, der er blevet et kendetegn – og adelsmærke – for husets vine. Fermenteringen sker spontant med terroirets og kælderens naturligt forekommende gærstammer.

Den malolaktiske gæring finder sted under den 14–18 måneder lange modning på franske egetræsfade – hvoraf 20-50 % er nye. Fadene udvælges udelukkende fra højt respekterede tonnellerier som Cavin, Berthomieu og – ikke mindst – lokale Rousseau fra Gevrey-Chambertin, der også leverer til Domaine Leflaive og flere gange er kåret som Meilleur Ouvrier de France (Frankrigs højeste udmærkelse for håndværk). Under modningen holdes vinen i tæt kontakt med gæren, og der foretages regelmæssig bâtonnage (omrøring af bærmen), hvilket bidrager til den elegante, afrundede og silkebløde tekstur, der kendetegner domænets vine – uden hårde kanter, men med præcision, nerve og udsøgt balance.

Præcis hvad vinelskere verden over forventer af Bourgognes absolutte elite. 

Vindata

Vinen kommer fra

Årgang

2023

Indhold

75 cl

Alkohol-%

13,2 %

Servering

14-17°C

Gemmepotentiale

+10 år fra høståret

Lagring

Fad-/egetræslagring

Proptype

Kork

Emballage

6 stk. papkasse

Allergener

Sulferdioxid/ Sulfitter
Mest populære lige nu