
Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux Saint-Jacques 2013
“One of the best 1er Crus in Gevrey-Chambertin” – Wine-Searcher “Often equals the Grand Crus in quality” – Robert Parker Lavaux St. Jacques. En af de bedste 1er Cru’er i Gevrey-Chambertin, der er verdensberømt for sine maskuline og majestætiske vine.
I 2023 er det 10 år siden, Dupont-Tisserandot høster sine 0,98 hektar på Lavaux St-Jacques for sidste gang.
Samme år køber et burgundisk kultnavn den magiske parcel, hvis very old vines (plantet 1945, 1967, 1968, 1986 og 1993) giver gudevin, der lignes med Chambertin-Grand Cru'erne.
Dupont-Tisserandot laver aldrig igen denne historiske nektar, der efter ca.10 år i kælderen nærmer sig den højeste tinde... Vinen er VILD!!
Anbefales til stegt fisk som tun, fjerkræ, lam, andebryst, fuglevildt, tatar, svampe og komælksoste. Nyd vinen ved 15-16 °C.
Hvordan smager Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux Saint-Jacques 2013?
Smuk kirsebærrød farve i glasset. Kirsebær, hindbær, tranebær og jordbær iblandet lidt solbærstrejf kommer stormende op af glasset, fortryller næsen og sætter sig behageligt på tungen. Klassiske noter af skovbund, pottemuld og svampe hvirvles op, mens fadtoner af nellike, tobak og cedertræ blæser ind fra siden og giver eksotisk krydderi til oplevelsen. Hele herligheden krones af en parfumeret og violagtig glans. Med et animalsk præg af læder og tørret kød. Lidt røgede og stenede, mineralske undertoner sparker ind i eftersmagen. Silkeblød, saftig og samtidig smukt struktureret, i sandhed en majestætisk vin, der kun sjældent finder sin lige. Mageløs og magisk! Drik nu eller gem 15+ år fra høståret.
Domaine Dupont Tisserandot Gevrey-Chambertin 1er Cru Lavaux Saint-Jacques 2013 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener