
Domaine Diconne Meursault clos des luchets 2019
Vidunderlig enkeltmarks-Meursault fra topåret 2019
Vinene fra det lillebitte familiehus Domaine Diconne skamroses af de ypperste Bourgogne-eksperter Jasper Morris MW (Inside Burgundy) samt Bill Nanson (Burgundy Report), så det er mildt sagt et scoop, at vi kan introducere danske bourgognefans for det eksklusive hvide flagskib, Meursault Clos des Luchets.
Vinen imponerer med hos Jasper Morris MW i årgang 2018, men 2019 er endnu bedre bedømt i anmeldernes årgangstabeller... Begge er helt fantastiske vine!
Normalt drikker franskmændene rub og stub, men grundet corona-nedlukningen af toprestauranterne, kan du nu sikre dig stor enkeltmarks-Meursault til uhørt små penge!
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjærkræ, svampe eller nøddeagtige oste som Comté og Gruyere. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Diconne Meursault clos des luchets 2019?
Nyskænket præstenterer Meursaulten sig med klassisk let fedme og smuk gylden farve… Næsen følger forrygende op med superduft af hvide blomster, saltet grape, lime, pære, fersken og nødder, som leder elegant videre til strejf af honning, smør, vanilje og kalket mineralitet. Vinen lægger sig harmonisk på tungen, hvor den krydrede frugt svøbes i lækre smørnoter, der bringes vidunderligt til live af 2017-årgangen sitrende friske mineralske nerve… Wauw, det her er stor Meursault! Elegant, kompleks og perfekt mundrensende finish... Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Diconne Meursault clos des luchets 2019 passer godt til...
Om Domaine Diconne
”First class wines…” – Burgundy Report
”Well worth seeking out” – Jasper Morris MW, Inside Burgundy
"A superstar" - Serena Suitcliffe
"One of the best small estates in Auxey-Duresses" - Robert Parker
Det lille familiehus Domaine Diconne er en hemmelig burgundisk juvel, som vi finder i Meursaults nabokommune Auxey-Duresses. Domænets startede ud tilbage i 1920 og ledes i dag af 3. generations Christophe Diconne, der efter sin far Jean-Pierre har overtaget ansvaret for familiens 10 hektar topmarker i Auxey-Duresses, Pommard og Meursault.
Christophe kommer bestemt ikke sovende til den flotte omtale fra verdens førende bourgogneeksperter... Alle druer høstes i hånden, hvilket bestemt ikke er normen i landsbyen, og kun de absolut bedste druer finder vej til domænets egne vine. Resten sælges fra i bulk.
De små mængder og de sultne lokale efterspørgsel gør, at kun 25% af vinen slipper uden for Frankrigs grænser. Vi priser os selvsagt lykkelige over at kunne præsentere de kvalitetsbevidste danske vinelskere for en lille håndfuld af husets bedste vine. Et absolut must-try for feinschmeckere og bourgognefans!
Serena Sutcliffe opremser i sit Bourgogne-værk 3 "superstars" i Auxey-Duresses: Domaine Diconne, Domaine Michel Prunier, Domaine Leroy!
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage