
Domaine des Presles Coteaux Bourguignons 2016
Årets bedste Beaujolais-køb!
Domaine des Presles har frembragt slubrende frugtsaftig Gamay-eliksir fra 50-60 år gamle vinstokke i det sydlige Bourgogne.
Står du og mangler en vin til tapasbordet eller en god allrounder, så er Gamay et stensikkert valg.
Gamay er kendt for at være fremragende til Charcuteri. Du kan også snildt servere den til fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og osteanretninger. Servér ved 14-16°C
Hvordan smager Domaine des Presles Coteaux Bourguignons 2016?
Lys rubinrød farve i glasset. Frisk og frejdig næse, der emmer af nyplukkede jordbær og kirsebærlikør samt spændende noter af banan, bubblegum og kanel, takket være den karakteristiske fremstillingsmetode i Beaujolais. I munden er vinen slubrende frisk med blød og rund frugtsmag. Let og saftig rødvin som alle vil kunne li’! Drik nu.
Domaine des Presles Coteaux Bourguignons 2016 passer godt til...
Hvordan er Domaine des Presles Coteaux Bourguignons 2016 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100 % Beaujolais. Alle druerne er håndhøstede fra 50-60 år gamle vinstokke. De nederste drueklaser i gæringstanken gærer på normal vis, når de knuses under vægten af de øvrige drueklaser. Som resultat heraf fyldes tanken med kuldioxid. I dette anaerobe miljø gærer de resterende, stadig intakte, drueklaser indefra ved hjælp af enzymer. Et meget vigtigt biprodukt af denne (intracellulære) gæring er en række "estere", som giver Beaujolas-vine med karakteristisk, nærmest tropisk frugtsmag. Den færdige vine modner til sidst i 6 måneder på cementtanke.
Druer
GamayOm Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Proptype