
Domaine de la Tour Chablis 2019
Elsker man Chablis er 2019 en årgang man bør skrive sig bag øret.
I 2019 havde man nemlig iøjnefaldende lave udbytter, hvilket til gengæld resulterede i særdeles smagsintense og flotte vine.
Hos den traditionsrige familiehus, Domaine de la Tour, har de ramt deres Chablis spot on og skabt en hybrid mellem de seneste to årgange; den supermineralske og friske årgang 2017 og de frugtrige og varme 2018.
Der vil blive rift om de små mængder Chablis fra 2019, så slå til med det samme…
Vinen er en oplagt ledsager til østers, dampede fisk og skaldyr, sushi, fjerkræ, lette tapas og grønsagsretter. Nydes ved 10-12°C
Domaine de la Tour Chablis 2019 er lavet på 100 % Chardonnay fra familien-Charlmeaus egne marker i Chablis. Her er jordbunden helt karakteristisk for Chablis domineret af kalksten og ler, hvilket er med til at give vinene deres eftertragtede mineralske stil.
Druerne høstes ved optimal modenhed og presses med det samme ved ankomst til vineriet. Gæringen foregår på ståltanke for at bevare det autentiske Chablis-terroir i vinen. Vinen modner 9-12 måneder på ståltanke inden aftapning.
Hvordan smager Domaine de la Tour Chablis 2019?
Herlig krystalklar i glasset med både gyldne og grønlige nuancer. Liflig og frisk næse med skønne sommerblomster, friskskårne æbler, citronskal og pærer. Et par rundture i glasset vil også åbne for de Chablis-typiske mineralske toner af våde sten. I munden sitrende ren frugtsmag med skøn friskhed, der giver vinen et stort gastronomisk potentiale. Sprød, elegant og mineralsk – lige som Chablis skal være! Drik nu eller gem 5-10 år.
Domaine de la Tour Chablis 2019 passer godt til...
Om Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage