
Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016
Næsten 8 år gammel kældermodnet Meursault fra enkeltmarken Le Limozin. Og i glasset frisk som en vårhare!
Topmarken Le Limozin ligger gunstigt placeret umiddelbart nedenfor Les Genevrières 1er Cru, der af alle regnes for det næstfineste terroir i hele Meursault.
Michel Caillots intense hvide bourgogne kommer fra 35 år gamle Chardonnay-stokke, og pragteksemplaret fadmodner hele 18 måneder med omrøring af de fine gærrester i vinbondens dybe og kolde vinkælder i Meursault…
Michel Caillot laver Meursault i kultklassen. Som nevø af Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for Domaine Leflaive, har han lært af fagets mester.
Vinene støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter og anmeldes nærmest aldrig… Ovennævnte toprating fra Wine Spectator er en på papiret forældet undtagelse, der allegevel giver et skarpt fingerpeg om topkvaliteten…
Det siger vist alt om kvaliteten, at "lillebroderen", Michels ”almindelige” Meursault, serveres på New Yorks 3-stjernede Michelin-restaurant, Le Bernardin, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor du betaler over 200 kroner - pr. glas!
.......
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016?
Le Limozin præsenterer sig elegant gylden i glasset… Næsen drager koncentreret og smukt nuancerede aromaer af jasmin, salt citrus, pære, mandarin, våde kalstensten, safdryppende nektariner, kvæde, smør, hasselnødder, tørret ananas og crème brûlée… I munden er Meursaulten først klassisk smørcremet, inden den danser dirrende frisk og mineralsk på tungen. Det er ganske enkelt Meursault i verdensklasse og en af de mest nuancerede hvide bourgogner, vi længe har haft i glasset. Komplekst fadkrydret, perfekt mundrensende finish, der bare varer ved og ved og ved… Fremragende! Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Domaine Caillot Meursault Le Limozin 2016 passer godt til...
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener