
Domaine Caillot Meursault La Barre Dessus - Clos Maguerite 2015
”Det var en mesterlig servering” - Information
På Michelin-restauranten Søllerød Kro sender en nøddeagtig hvid bourgogne, serveret til grillet havtaske, Informations madanmelder i himlen... Vinen er Meursault La Barre Dessus fra Domaine Caillot.
Domaine Caillot har ingen hjemmeside. Intet marketingsbudget. Eneste fokus er kvalitet og atter kvalitet. Vinene støvsuges af sommelierer på verdens toprestauranter og anmeldes nærmest aldrig... men når det sker, spærrer alle bourgognefans øjnene op!
Allerede i 1862 klassificeres La Barre Dessus blandt Meursaults bedste village-marker. Kvaliteten fra de snart 50 år gamle vinstokke på Clos Margeurite (Michel Caillots muromkransede monopolmark inde i La Barre Dessus) gør tykt grin med andre producenters Meursault 1er Cru! Vinen har scoret vanvittige 96 point i Wine Spectator - foran Comtes Lafons 3000 kroner dyre Meursault fra nabomarken Clos de la Barre...
Det her er Meursault i kultklassen. Smørblød, rig og cremet med ristet vaniljekrydderi og en fin, sprød mineralitet... Som nevø til Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for verdensberømte Domaine Leflaive, har Michel Caillot lært fra den bedste.
Skænk dig et glas... og første gyldne dråbe på tungen er et minde for livet. Derfor hylder Robert Parker Domaine Caillot som fremragende, firestjernet producent!
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Caillot Meursault La Barre Dessus - Clos Maguerite 2015?
Allerede ved opskænkningen dragende og smuk gylden i glasset.... Næsen er elegant og smukt balanceret med intens duft af hvide blomster, pære, saltet citrus, flintesten, hasselnødder, nektariner, abrikos, smør, røg og vanilje... Klassisk Meursault med et personligt, mineralsk touch! Hvidvinen lækker sig blidt på tungen med sin lækre, smørbløde tekstur. Smagen er kompleks og pakket med fine nuancer! Våd kalksten, salt og citrus mænger sig med fede ferskennoter, anis, ristede briocheboller, nødder og udsøgte krydderier fra den lange fadlagring… Imponerende Meursault! Drik nu, eller gem 10-15 år fra høståret.
Domaine Caillot Meursault La Barre Dessus - Clos Maguerite 2015 passer godt til...
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener