
Domaine Caillot Meursault 2018
6 år gammel Meursault-kælderskat i kultklassen fra selveste Domaine Caillot!
Når man tænker på, at de hvide luksus-Chardonnay’er fra Meursault er blandt verdens mest eftertragtede i disse år, så er vi jublende lykkelige over at have hjembragt et restparti af denne kaliber.
Michel Caillots monsterlækre og mineralske Meursault serveres på New Yorks verdensberømte 3-stjernede Michelin-restaurant, Le Bernardin, hvor kun det bedste er godt nok, og hvor du betaler over 200 kroner – pr. glas!
Domaine Caillot har ingen hjemmeside. Intet marketingsbudget. Eneste fokus er kvalitet og atter kvalitet. Vinene anmeldes utroligt sjældent... men når der sker, spærrer alle bourgognefans øjnene op!
Ser vi alene på Meursault, har Wine Spectator gennem bladets historie anmeldt langt over 2000 vine. På listen over de 10 bedste finder vi Domaine Caillot - i dyrt selskab med navne som Coche-Dury, Comtes Lafon og d'Auvenay fra Madame Bize-Leroy!
2018 er et fantastisk flot år for hvid bourgogne og med 6 års kombineret fad og kældermodning løfter smagen sig til magiske højder.. HELT uhørt højt niveau for prislejet!
Det her er Meursault i kultklassen. Smørblød, rig og cremet med ristet vaniljekrydderi og en fin, sprød mineralitet... Som nevø til Pierre Morey, der i 20 år var kældermester for verdensberømte Domaine Leflaive, har Michel Caillot lært fra den bedste.
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Domaine Caillot Meursault 2018?
Den 6 år gamle Meursault flyder fed og elegant gylden rundt i glasset.... I næsen bjergtagende smuk med en guddommelig citrus-mineralitet helt fremme i aromabilledet. Forførende flintesten, våd kalk, frisk lime, pære, jasminblomst, saltet grapefrugt, smør, ristet hasselnød, abrikos og vanilje strømmer dig intenst i møde... En helt mirakuløs duft der lover Meursault med enorm personlighed og ekstra mineralsk pondus! Hvidvinen gilder som smørblød silke over tungen, hvor den sitrende og vibrerende citrusfriskhed spiller perfekt op mod Meursaults ferskenfede frugtpower. Kalksten, salt og citrus trænger sig på i den mundvandspibende finish, der klinger af med strejf af anis, fadkrydderier og ristet brioche… Sådan skal stor kældermodnet Meursault smage! Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Smagenoter
Fersken
Pære
Ristet brød
Smør
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Caillot Meursault 2018 passer godt til...
Om Domaine Caillot
”★★★★ Excellent producer” – Robert Parker
Domaine Caillot fra Meursault blev etableret i 1961 af Roger Caillot, far til den nuværende ejer, Michel Caillot. Michel begyndte at arbejde ved sin fars side allerede i slutningen af 1980’erne, inden han midt i 1990’erne overtog det fulde ansvar for vinproduktionen.
I 1999 fik Michel sit første store hædersbevis, da selveste Wine Spectator belønnede hans Meursault La Barre Dessus med 96 point og hans Batard-Montrachet med endnu mere ”umulige” 99 point.
Michel sender ellers ikke sine vine til anmeldelse. Han har heller ingen hjemmeside. Kvaliteten af hans vine, og efterspørgslen på dem, tillader ham at blæse moderne marketing en lang march.
I dag råder Michel over 13 hektar vinstokke – med hovedfokus på hvidvinene fra Meursault samt Puligny-Montrachet, Batard-Montrachet og Santenay.
Alle marker dyrkes økologisk, dog uden certificering. Grøn høst og streng drueselektion bringer høstudbyttet helt ned omkring 25 hektoliter pr. hektar - så kun perfekt modne og smagsintense Chardonnay-druer finder vej til de færdige vine. Spontangæring af hele drueklaser sker med terroirets egen gær.
I vineriet opererer Michel med tre etager, så druer, most og vin med tyngdekraften kan flyttes skånsomt rundt - helt uden brug af pumper. Kalkstenskælderen i Meursault er meget kold! De lave temperaturer trækker gæringen ud og giver en mindre forceret udvikling af langt mere delikate aromaer. Smagen forfines yderligere ved den 2 år lange og kølige kældermodning, der tålmodigt afventer fuldbyrdelsen af den malolaktiske gæring. Vinene holdes længst muligt på de fine gærrester og omstikkes kun én gang før aftapningen. Ingen filtrering.
Resultatet er vidunderligt balancerede hvidvine med cremet tektur, fin mineralitet og nøje afstemt fadkrydderi. Domaine Caillot er en af de bedste adresser i Meursault. Som et kuriosum kan det nævnes, at Michels onkel, Pierre Morey, i 20 år var kældermester for berømte Domaine Leflaive i Puligny-Montrachet.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener