
Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2020
Så er der helt forrygende enkeltmarksvin… Ikke fra gamle, men fra meget gamle vinstokke!!
Anita Kuhnels 65 år gamle Gamay-stokke er i dag mimrende oldinge, der præsterer så håbløst lave høstudbytter, at hele projektet først for alvor får mening, når du sidder med vinen i glasset...
Og hvilken drik! Mørk, koncentrret og alligevel uendelig elegant... Det er med supervine som denne, at Domaine Anita er i gang med at etablere sig som Moulin-à-Vents svar på Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne og de store Cru Classé-slotte i Bordeaux.
Kvaliteten er helt afsindig – og faktisk har Anita Kuhnel hele fire (!) Moulin-à-Vent 2020 i James Sucklings TOP 7 for årgangen. Den ene kan du opleve lige her…
Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2020?
Allerede i glasset mørklilla, tæt og koncentreret… Næsen bekræfter verdensklassen med power og finesse i skønneste forening! Violer, lavendel, peber, mynte og eksotiske krydderier blander sig med de lækreste dufte af hindbær, skovbær, brombær, blåbær og solbær…. Vinen når netop at kærtegne tungen med sin silkeagtige tekstur, inden bærfrugten eksploderer i totallækker frugtsmag. Lag på lag af fine nuancer åbenbarer sig på skift, mens eftersmagen tårner sig op i et brag af en finale med saftighed, seriøsitet, krydderi og tanniner i verdensklasse. Der er STOR fransk rødvin i glasset!
Domaine Anita Moulin-à-Vent Trés Vieilles Vignes Les Caves 2020 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Vægt
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Restsukker
Syreindhold