
Domaine Anita Moulin-à-Vent Aux Michelons 2021
Hvis Moulin-à-vent er kongen af Beaujolais, så må denne lækre enkeltmarksvin være kongerigets bedste køb!
Tag ikke fejl af den venlige pris. Vi taler et sydvendt, granitholdigt terroir med 35 år gamle vinstokke. En enkeltmark i verdensklasse.
Resultatet er slubrende saftigt. Ufatteligt let at drikke. Og alligevel overraskende med seriøs powerfrugt og tanniner nok til både mad og adskillige år på langs i kælderen.
Anita Neveu demonstrerer med denne guldmedaljevindende perle, hvorfor hun er den nok bedst bedømte producent i hele Beaujolais – hos både James Suckling og Wine Enthusiast. Topkøb!
Gold Medal Winner – Concours International du Gamay
Gamay er verdensmester i charcuteri! Prøv også rødvinen til fjerkræ, lyst kød, frokostretter, grøntsager, fyldige salater og osteanretninger. Servér ved 14-16°C
Hvordan smager Domaine Anita Moulin-à-Vent Aux Michelons 2021?
Ved ophældningen mørk kirsebærrød med ung lilla kant… Næsen er lidt af en frugtbombe med parfumeret powerduft af violer, lavendel, hindbær, mynte, skovjordbær, brombær, banan og solbær, der gemmer på fine stejf af sort peber, løvstikke, knust granit og sød balsamico… I munden flot frugtkoncentreret og saftig med et væld af fine smagsnuancer. Det hele kulminerer i en frisk og mineralsk finish, hvor afstemte tanniner bider venligt fra sig i finalen. Seriøs Moulin-à-Vent… og et røverkøb til prisen! Drik nu, eller gem 6-8 år fra høståret.
Domaine Anita Moulin-à-Vent Aux Michelons 2021 passer godt til...
Hvordan er Domaine Anita Moulin-à-Vent Aux Michelons 2021 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Gamay, som Anita Kuhnel håndhøster fra 35 år gamle vinstokke på den granitholdige enkeltmark Aux Michelons i berømte Moulin-à-Vent. Her har vi at gøre med et af landsbyens højest beliggende terroirs, der fra sin 295 meter høje top skråner direkte mod syd. Et terroir og en rødvin i absolut topklasse!
Bag vinens flotte frugtkoncentration gemmer sig et høstudbytte så lavt som 45 hektoliter pr. hektar. I kælderen fremstilles rødvinen i bedste Beaujolais-tradition efter den såkaldte ”Beaujolais-metode” (semi-carbonic maceration):
Der håndhøstes hele drueklaser, som fyldes i gæringstanken. Under vægten af de øvrige drueklaser knuses de nedsterste druer, hvis most begynder at gære. Som resultat heraf fyldes tanken med kuldioxid. I dette anaerobe miljø gærer de resterende, stadig intakte, drueklaser indefra ved hjælp af enzymer. Et meget vigtigt biprodukt af denne (intracellulære) gæring er en række "estere", som giver Beaujolas-vine med karakteristisk, nærmest tropisk frugtsmag med noter af jordbær, banan og bubblegum. Efer endt gæring afrundes vinen med 8 måneders frugtbevarende modning på betontank.
Druer
GamayOm Domaine Anita

Anita Neveu er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Neveau er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1990'erne introduceres hun dog for alvor til vinens verden og griber muligheden for at producere egne vine i Beaujolais. Lige siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener
























