



Domaine Anita Fleurie Poncie 2023
Historiens højest ratede Fleurie fra topmarken Poncié… Det er, hvad Anita Kuhnel har formået at frembringe! Nu kan vi endelig tilbyde den nye årgang 2023 og det det er bestemt ikke nogen selvfølge. Hendes vine er nemlig jaget vildt siden, hun kunne krone sig som den første 100 points vinmager i Beaujolais.
Der findes over 40 navngivne enkeltmarker i verdensberømte Cru Fleurie. Heraf er de syv suverænt bedste terroirs, inklusive Poncié, indstillet til forfremmelse med kommende superstatus af Fleurie Premier Cru! Du får med andre ord Cru-Beaujolais med ekstra power og stjernedrys.
I glasset får du parfumeret, floral, silkeblød og frugtkoncentreret Fleurie. Årgang 2023 i Beaujolais er ligesom i Bourgogne helt formidabel, så der alle forudsætning er opfyldt for at Anita Kuhnel igen kan tage verden med storm med Poncié 2023. Vi har igen kun kunnet skaffe meget få flasker – de hurtigste kan se frem til et brag af en Cru Beaujolais!
...
Nyd den til charcuteri, fjerkræ, lyst kød, fyldige salater og grillet laks. Servér ved 14-17°C
Hvordan smager Domaine Anita Fleurie Poncie 2023?
Poncié 2023 præsenterer sig med en dyb blommerød farve, der har violette antydninger i kanten af glasset. Næsen springer dig i møde en mineralsk dybde af en anden verden! Knust granit, våde sten samt en floral buket af roser, lavendel og kandiserede violer går smukt i spænd med de lækreste frugtnoter af vilde hindbær, røde og sorte kirsebær og granatæble, inden peber, skovbund og engelsk lakrids trænger sig insisterende på... Jep, der er helt forrygende Fleurie i glasset! I munden generøs, smooth og flot koncentreret med en velgørende vibrerende friskhed, der straks giver appetit på endnu en slurk. Fine tanniner samt komplekse hints af røg, løvstikke og lakrids runder en imponerende smagsoplevelse af. Niveauet hos Anita Kuhnel går kun én vej – OP !!! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Hindbær
Rose
Røde kirsebær
Røg
Viol
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Domaine Anita Fleurie Poncie 2023 passer godt til...
Om Domaine Anita

Anita Kuhnel er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Kuhnel er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Kuhnel, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener
Syreindhold