
Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2018
Årgangens (med afstand!) bedst ratede Chénas hos Wine Enthusiast.
Her venter en udsøgt mineralsk og særdeles generøs Gamay-oplevelse, der bekræfter det eksklusive renommé hos terroiret Les Brureaux og producenten Anita Neveu.
Neveu er så fanatisk med kvaliteten, at hun laver 2 vine fra samme enkeltmark... PREMIUM er flagskibet fra 50-70 år gamle og ultratæt beplantede buskvine, der giver et mikroskopisk høstudbytte af imponerende høj kvalitet.
Beaujolais Cru bliver ganske enkelt ikke større og mere terroirtro. Uforglemmelig.
Nyd den til fransk charcuteri, fjerkræ, lyst kød, grøntsager, fyldige salater og oste. Servér ved 14-17°C
Franske Anita Neveu er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1996 bliver hun gift med André Neveu, hvis familie har været vinbønder i Morgon siden 1943. Og siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Hvordan smager Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2018?
Mørk kirsebærrød med lilla skær. Næsen lokker frugtmoden og intenst krydret med violer, hindbæressens, kirsebær, kalkstøv, kakaopulver, peber og lakrids. I munden lækker saftig og peberkrydret med lakridset dybde. Frugtkoncentrationen er rent faktisk forrygende, og den friske finish tager stikket hjem med et kækt tanninbid og fine, fine mineralske nuancer. Mindblowing! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2018 passer godt til...
Hvordan er Domaine Anita Chénas PRÉMIUM Les Brureaux 2018 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Gamay, der håndhøstes fra 50 til 70 år gamle buskvine på den mergelholdige enkeltmark Les Brureaux, det måske fineste af alle voksesteder i Beaujolais Cru’en Chénas.
Vinen er lavet med 50% hele klaser og 50% afstilkede druer. Under den 13 dage lange gæring foretages pigeage som i Bourgogne. Skånsom presning. Vinen moder 6 mdr. på betontank og 4 mdr. på flaske før frigivelse.
Druer
GamayOm Domaine Anita

Anita Neveu er fransk vins nye Superwoman! Ingen over og ingen ved siden af...
Som professionel cykelrytter trampede hun pedaler. Nu tramper hun druer, laver frådende lækre rødvine og har som den første vinbonde i Beaujolais krydset den højeste tinde:
- 4. marts 2023 skriver Coeur de Vigneronne 2021 historie, da Domaine Anitas flagskib og hjertebarn bliver den første Beaujolais med 100 point fra James Suckling. Nogensinde.
- 7. marts 2024 er der 100 nye point til Coeur de Vigneronne 2022, som bliver udsolgt verden over, før vi når at få flasker.
Franske Anita Neveau er født og opvokset i Bresse, ikke langt fra Beaujolais. Det lå dog ikke i kortene, at Anita skulle dyrke vin. Hendes første store passion var cykling, som hun dyrkede professionelt. I 1990'erne introduceres hun dog for alvor til vinens verden og griber muligheden for at producere egne vine i Beaujolais. Lige siden har Anita trampet druer fremfor pedaler.
Anita har kastet sig over vindyrkningen med samme passion og ambition, som bragte hende på det franske VM-hold i cykling. I 2015 gik hun solo og etablerede sit eget vinhus, Domaine Anita, der er beliggende mellem Chénas og Moulin à Vent.
Her forfølger Anita med nærmest uudtømmelig energi sin vision om at skabe terroir-drevne rødvine af allerfineste kvalitet. Domaine Anita høster druer fra 18 hektar, der består af egne og forpagtede marker i prestigiøse Cru’er som Moulin à Vent, Morgon, Chénas og Fleurie.
Anita råder over jordparceller på nogle af de mest prestigiøse lieux-dits i Beaujolais: ”Les Caves” og ”Rochelle” i Moulin à Vent, ”Moriers” og ” ”Poncié” i Fleurie samt ”Chateau-Gaillard” i Morgon og ”Les Brureaux” i Chénas. Markerne er velsignet med 40 til over 100 år gamle buskvine, hvis dybe rødder og høje beplantningstæthed giver få og små druer med et enormt kvalitetspotentiale, der fremmes yderligere ved grøn høst. Af de selekterede topdruer skaber Anita sin serie af dybt autentiske og flot anmeldte enkeltmarksvine.
I vinkælderen har Anita prominent hjælp fra Guy Marion, der som pensioneret chefønolog og højrehånd for Georges Duboeuf har vinificeret mere end 50 vinhøste i Beaujolais. Anitas sparringspartner og mentor bidrager således med et enestående kendskab til Beaujolais’ mange terroirs.
Alle vine gærer frugtbevarende ved 20-25C° for en ren og autentisk gengivelse af druesort og terroir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage















