



Animardente Etna Rosso 2019
Revet væk flere årgange i træk… Nu er Etna-kultvinen Animardente tilbage i rekordform med sin hidtil højeste rating fra James Suckling med i bagagen fra Italien.
Verdensklassen starter allerede 700 meter oppe på vulkanen Etna med håndplukkede druer fra mindst 70 år gamle og ekstremt lavtydende buskvine, hvoraf de fleste er præ-phylloxera (altså fra før vinlusens indtog!)
Resultatet er et frådende vulkanudbrud af en mineralsk rødvin på Siciliens Pinot Noir, Nerello Mascalese, der her viser klassen som førsteudfordrer til de store Cru-vine fra Bourgogne og Barolo!
Skabt af den toscanske 100-point-stjerne Tenuta Sette Ponti - og med mindst samme sans for detaljen som kendetegner vinhusets ikonvine Orma og Oreno. Skal simpelthen smages...
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Animardente Etna Rosso 2019?
I glasset funklende mørk kirsebærrød med elegant rustfarvet kant… Næsen er et vulkansk frontangreb med mørk mineralitet i metermål, tørrede rosenblade, skovjordbær, sorte kirsebær, mynte, læder, lakrids, mørkristet kaffe og bitterchokolade... Alt spiller simpelthen! På tungen burgundisk silkeblød og kompleks som seriøs Barolo... Den lange finish trumfer smagsoplevelsen med perfekt madvenlige tanniner samt afgrundsdybe strejf af sorte te, anis og ceder og cigarkasse… Største Animardente til dato? Drik nu, eller gem +10 år fra høståret.
Animardente Etna Rosso 2019 passer godt til...
Om Feudo Maccari

Antonio Moretti, som er er ejer af Tenuta Sette Ponti (det toskanske vinhus bag kultvinene Orma, Oreno og Crognolo), var ikke helt tilfredsstillet i Toscana og gik på jagt efter flere spændende vineventyr. Han besøgte Val di Noto på Sicilien i de sene 90’ere og besluttede sig for, at det ville være et perfekt sted at udfordre sig selv til at lave nye vine. I år 2000 begyndte han at opkøbe mark efter mark, og før han havde set sig om, havde han akkumuleret mere end 50 marker. Det var begyndelsen på Feudo Maccari, som i dag fremtryller den ene pragtvin efter den anden.
Feudo Maccari er beliggende på den sicilianske østkyst, og vingården har 50 hektar beplantet med druestokke, hvoraf nogle er over 30 år gamle. Markerne er plantet på forskellige jordarter samt elevationer, og den vulkanske jord er fuld af vitalitet og næringsstoffer til de planter, som er til stede i økosystemet.
Med ønologisk bistand fra ægteparret Giola Cresti og Carlo Ferrini – ”Italiens bedste Winemaker” - fremtryller Feudo Maccari den ene topanmeldte vin efter den anden.
Fra Grillo-hvidvine (”Olli”, ”Family and Friends”) til Siciliens måske bedste Syrah (”Maharis”) samt 2x solmoden Nero d’Avola (”Neré”, ”Saia”). Suveræn kvalitet over hele linjen! Nero d’Avola er hovedruen i regionen. Druen, der på eminent vis formår at udtrykke en vinmarks specifikke terroir, er i dag en af Siciliens mest interessante druer.
Hvis man besøger vingården, findes der både gæstehuse, vinerier, smagelokaler og vinkældre, man kan tilgå som gæst. Vinmarkerne og naturen går nærmest i et med hinanden i den idylliske dal, hvor den frugtbare vulkanske jord også fremavler appelsin, citron, cherrytomater, oliven og andre grøntsager.
En terroir, som virkelig kommer til udtryk i de lækre vine fra Feudo Maccari.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener