
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2014
Tenuta Sette Pontis vulkanske sensation... i sit livs form efter 6 år på fad og flaske!
Rødvinen Animardente er seneste skud på stammen fra 99 point-huset Tenuta Sette Ponti, som du sikkert allerede kender for fantastiske italienske kultvine som Orma, Oreno, Crognolo, Mahâris og Saia?
Animardente 2014 giver dig et perfekt alternativ til Barolo og rød bourgogne - lavet på modedruen Nerello Mascalese, der er kendt som Siciliens Pinot Noir.
Tenuta Sette Pontis laver sin mineralske mirakelvin på Contrada Santo Spirito di Passopisciaro, som vi finder 700 meter oppe på vulkanen Etna. Her yder vingårdens mere end 60 år gamle buskvine druer med et potentiale i 100% verdensklasse….
Nyd den til saftige steaks, fuglevildt, lyst kød, andebryst, svampe, pastaretter og modne oste. Server ved 14-17°C
Hvordan smager Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2014?
Vinen præsterer sig smuk kirsebærrød. Ud af glasset vælter komplekse aromaer af humus, svampe, tobak, læder og mineralsk aske, som kædes kælent sammen med tørrede violer, saftige kirsebær, grønne urter, sød balsamico og dyb brombærpuré. I munden smooth og bærlækker med sitrende frisk mineralsk elegance! Frugtpower og finesse i gudeskøn forening... Salt, mynte, lakrids titter frem i en marathonfinish med tanniner, der strammer perfekt til…. Unikt og perfekt alternativ til Barolo og stor rød bourgogne. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2014 passer godt til...
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker skråner ned mod floden Arno og dens 7 broer, der har inspireret til vingårdens navn.
Vi er i det østlige Chianti, i bakkerne umiddelbart nordvest for Arezzo. Her har man dyrket druer og lavet vin i århundreder, men først med internationale armbevægelser fra 1996. Det var nemlig året, hvor den dynamiske modekonge Antonio Moretti Cusero overtog Tenuta Sette Ponti fra sin far. I 1998 lancerede Antonio den Sangiovese-baserede ”Tignanello-dræber” Crognolo, og året efter kultvinen Oreno. Sidstnævnte er en intens, fadlagret ”supertoscaner” på bordeauxsorterne Merlot, Cabernet Sauvignon og Petit Verdot.
Markarbejdet superviseres af berømte Daniel Schuster (ex-konsulent for bl.a. Ornellaia), mens Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) yder nok så prominent konsulenthjælp i vineriet. I 2005 lancerede Antonio så sit Bolgheri-flagskib Orma. En silkeblød elegantier af en supertoscaner, lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc fra 5,5 hektar i ”smørhullet” mellem Ornellaia og Sassicaia! Anmeldelserne siger alt om kvaliteten – dette er verdensklassevin til knivskarpe priser…
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype