Hvordan smager Conte Giuseppe Brunello di Montalcino DOCG 2020?
Conte Giuseppe Brunello di Montalcino 2020 pryder glasset med en dyb kirsebærrød farve, der har et murstensrødt strejf langs kanten… Duften er ekstremt elegant og har nærmest en burgundisk finesse over sig med der nyplukkede violer og rosenblade, der smelter sammen med modne røde kirsebær, hindbær og blåbær, der indhylles i komplekse strejf af sort peber, lakrids, anis, cedertræ og et fint lille pust af bitter mørk chokolade. Kanon lækker duft! Brunello’en smyr sig om tungen med en tæt og silkeagtigt tekstur, hvor nuancer af mørke kirsebær, solbær, læder og fadkrydderier overvælder sanseapparatet. En lille diskret mineralsk nerve blander sig i den lange eftersmag, der bæres frem af bøfvenlige tanniner og dejlige hints af middelhavsurter og chokolade fra fadlagringen. En storslået Brunello, der nemt kan drikkes nu, men som også kan gemmes 10-15 år fra høståret.
Smagenoter
Blåbær
Cedertræ
Hindbær
Røde kirsebær
Viol
Conte Giuseppe Brunello di Montalcino DOCG 2020 passer godt til...
Hvordan er Conte Giuseppe Brunello di Montalcino DOCG 2020 fremstillet?
I forlængelse af historien ovenfor, så kan vi ikke afsløre præcis hvor denne Brunello stammer fra. Det vi kan fortælle er, at den er skabt på 100 % håndhøstede Sangiovese-druer fra vinmarker i den nordlige del af Montalcino, hvor jorden består af galestro og ler med et højt indhold af sten, som sikrer fremragende dræning og et ideelt mikroklima til langsom modning af druerne.
Efter en omhyggelig udvælgelse af de bedste druer gennemgår frugten en 25 dages maceration i rustfri ståltanke ved kontrollerede temperaturer på 26–30°C. Den alkoholiske gæring udføres med udvalgte gærstammer, mens den daglige omrøring og kontakt mellem most og drueskind sikrer maksimal farve, aroma og struktur. Efter gæringen modnes vinen i 36 måneder på store 3000-liters slavonske egetræsfade, hvor den langsomt udvikler sin komplekse bouquet og fløjlsbløde tanniner.
Druer
SangioveseVindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Lagring
Proptype
Emballage
Allergener

























