Confidences du Prieure-Lichine Margaux 2020
Confidences du Prieure-Lichine Margaux 2020
Supervin's unikke vingaranti
Hvis du ikke er tilfreds med kvaliteten, tilbyder vi at tage vinen retur. Du refunderes det fulde beløb for vinen, også for den første åbnede flaske. Vi betaler selvfølgelig returfragten. (maks. 1 md. efter levering).
“93 points.” – Tastingbook.com
“92 points. Fine and focused… ” – James Suckling
“92 points. A quite powerful Margaux” – Markus Del Monego MW
Margaux BEST BUY fra selvsamme grusholdige topmarker som Château Prieure-Lichine 4. Grand Cru Classé!
Skulle nogen tvivle på storheden i årgang 2020, der er blåstemplet som ”SUPERB” med 97 point i Wine Enthusiasts årgangsskema, behøver de blot sænke snuden ned i dette lækre glas Margaux...
Silkeblød, floralt parfumeret, elegant fadkrydret og pakket med spandevis af supersaftige røde og mørke bær. Allerede nu en helt uimodståeligt lækker Margaux fra en af appellationens mest legendariske adresser...
Anmeldelser af Confidences du Prieure-Lichine Margaux 2020
93/100 Tastingbook.com
92/100 James Suckling
“Aromas of blackcurrants, hot chocolate, vanilla bean and tar. It’s medium-bodied, with a firm tannin frame. Fine and focused…”
92/100 Markus Del Monego Master of Wine
“A quite powerful Margaux”
91-92/100 Vert de Vin
“On the nose it is fruity, fresh as well as concentration/richness of the fruit. It reveals the notes of fresh/sparkling redcurrants, fresh blackberry and more slightly cherry/black cherry associated with touches of lily, fresh/sparkling blue fruits as well as fine points of zan, nutmeg, sweet spices, a discreet hint of toast and a very discreet hint of cumin. The palate is fruity, fresh, mineral, balanced and offers a juicy/tangy frame, a nice freshness, gourmandize, delicacy, fat, a nice precision/purity of the fruit as well as a little concentration. The wine express the notes of juicy/sparkling casiis, juicy/sparkling raspberry and more lightly fresh/pulpy redcurrant notes combined with hints of violet, licorice, chocolate, toasted hazelnut as well as fine tea and a subtle touch of vanilla. Good persistence.”
91/100 Falstaff
”Dark ruby, purple reflections, soft brightening on the rim. Some wild berries, floral nuances, a touch of blueberries, some chocolate, an inviting bouquet. Lean, red berries, some plum, integrated tannins, mineral, lingering, with ageing potential.”
Nyd den til lam, saftige bøffer, fuglevildt, charcuteri, kalv og indmad. Servér ved 16-18°C.
Confidences du Prieure-Lichine er i topåret 2020 skabt på et blend af 80 % Merlot og 20 % Cabernet Sauvignon, som selekteres fra samme grusholdige Margaux-marker som Château Prieure-Lichine 4. Grand Cru Classé. Druerne fragtes i små kasser nænsom til vineriet, hvor frugten sortes såvel manuelt som optisk, så kun perfekt modne druer frugt finder vej til den færdige rødvin. Efter endt gæring på ståltank samt 28-30 dages macerationstid fuldendes Confidences du Prieure-Lichine med modning på 1-2 år gamle 225 liters franske barriquefade.
Om Château Prieuré-Lichine
Grand Vin: Château Prieuré-Lichine, 4. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
2. Vine: Confidences de Prieuré og Le Cloitre du Château Prieuré Lichine
Beliggenhed: Cantenac, Margaux
Beplantet areal: 77,5 ha
Plantede druesorter: 50% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 5% Petit Verdot
Fadmodning: 15 mdr. 50% ny barrique
Det tidligere munkekloster Ch. Prieuré-Lichine ligger i Margaux på den venstre bred i Bordeaux. I 1952 blev slottet købt af Alexis Lichine, der i tråd med traditionen navngav slottet efter sig selv, men lod det første navn stå for at ære fortidens hårdtarbejdende munke.
På grund af dårlig økonomi og generel forsømmelse talte vinmarkerne ikke mere end 7 hektar og blev solgt for en slik. Men Lichine var visionær for sin tid. Han formåede at vende udviklingen og forøgede beplantningerne til 65 hektar. Demonstrativt plantede han et stort skilt ved motorvejen D2 for at tiltrække turister - et træk, der ikke var videre populært blandt naboerne, da man ikke var vant til turister i Bordeaux dengang. Senere overtog sønnen Sacha Lichine arbejdet med den kendte Michel Rolland ved roret som ønolog.
I 1999 blev slottet solgt til Ballande-gruppen, en succesfuld négociant i Bordeaux, og Stéphane Derenoncourt har indtil for nyligt fungeret som konsulterende ønolog. Ballande-gruppen har fortsat genrejsningen af slottet med reduktion af høstudbyttet for at øge kvaliteten, nye metoder til beskæring og en omfattende modernisering af faciliteterne. Kvaliteten er i dag højere end nogensinde før.