
Cloudy Bay Te Wahi Pinot Noir 2017
Denne vin har sin smag og stil efter druerne, som er plukket i de frodige regioner i Central Otago. Druerne er fra vingårde i Bendigo, Lowburn og Bannockburn og giver Cloudy Bay Pinot Noir en dyb, mørklilla farve og som kæler for næsen med sin duft af blåbær og brombær. Den har en kraftig men dejlig intens eftersmag af sorte og røde frugter, som så professionelt bliver komplimenteret af en tiltrækkende, nede-på-jorden kompleksitet. Når du drikker denne vin, vil du blive mødt af en perfekt afbalanceret surhedsgrad samt kunne nyde en perfekt finish, der varer ved og ved og ved...
Cloudy Bay består af frodige vinmarker, som blev etableret tilbage i 1985 af Cape Mentelle, som er en australsk vingård. På gården finder du omkring 140 hektar vinstokke fordelt på tre meget nøje udvalgte steder, og de mest almindelig vine produceret her er chardonnay, sauvignon blanc og pinot noir. De producerer knap så meget riesling og gewurztraminer, men kvaliteten er stadig helt i top.
"A complex nose with plenty of woody spice and herbal nuances, ahead of strawberries and bright red cherries. The palate delivers attractively detailed, fine tannin and fragrant, pink and red fruit abounds in a fine, fresh mode. Drink or hold."
Om Cloudy Bay
Cloudy Bay vine
Ægte pionerånd er drivkraften bag hos grundlæggerne David Hohnens og vinproducent Kevin Judd, der i 1985 førte dem til Marlborough (New Zealand), hvor de kunne fremstille en karakteristik, aromatisk og kraftig Sauvignon Blanc. Som en af de første fem vingårde i Marlborough blev Cloudy Bay hurtigt anerkendt som en af de førende producenter af newzealandsk Sauvignon Blanc - en position, de fortsat er med til at styrke gennem et konstant, voksende sortiment af enestående produkter.
Cloudy Bay rødvine
Navnet Cloudy Bay stammer fra bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som er blevet navngivet af kaptajn Cook. Cloudy Bay ligger på nordenden af den sydlige ø i vindyrkningsregionen Marlborough. Det er den største og væsentligste vindyrkningsregion i New Zealand, da de står for 50 % af hele den årlige høst. Marlboroughs kølige, maritime klima mildnes af et stort antal årlige solskinstimer. Lange, solrige dage og kølige nætter skaber livlige vine med enestående smagsnuancer. Jordbunden i Wairau Valley er selvdrænende og næringsrig med enorme grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Cloudy Bays vingårde er fordelt rundt i Marlborough-regionen for at opnå optimal udnyttelse af den omfattende diversitet, der er til stede i de individuelle mikroklimaer og jordbundstyper.
Cloudy Bay - vin i verdensklasse
De primære sorter, der dyrkes i området, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Oprindeligt område for Cloudy Bay. Primært beplantet med Sauvignon Blanc. Stenet, selvdrænende jordbund. Widow Block Vineyard/Renwick ; Primært Sauvignon Blanc. Jordbunden minder om Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Primært Sauvignon Blanc og Chardonnay. Fine, aflejrede jordområder, der indeholder ler og grus. Barrack Block /Omake Valley; Beplantet i 2004. Dedikeret til produktion af Pinot Noir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Proptype
Emballage