



Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2022
Så er den dugfriske årgang 2022 Cloudy Bay landet – her i ny og opgraderet flaske med flotte detaljer, der hylder det historiske terroir, ”The Richmond Ranges”.
New Zealandsk Sauvignon Blanc fra Marlborough er i øjeblikket mere populært end nogensinde før. Det skyldes ikke mindst Cloudy Bay, der siden midten af 1980’erne har været bannerfører for den unikke, ultra-aromatiske, tropiske Sauvignon Blanc stil.
Cloudy Bay har siden 2005 været ejet af giganten LVMH Möet et Hennesey, der har været med til at skrue produktionen i vejret, så den store tørst på verdensmarkedet har kunnet slukkes.
Årgang 2022 var præget af en fremragende vækstsæson, der resulterede i en virkelig høj kvalitet, hvilket også afspejler sig i de fornemme ratings og anmeldelser!
Nyd den berømte Sauvignon Blanc til sprøde salater, asparges, lette retter med fisk og skaldyr samt tapas og milde oste. Server vinen lettere afkølet ved 8-10°C
Cloudy Bay Sauvignon Blanc 2022 passer godt til...
Om Cloudy Bay
Cloudy Bay vine
Ægte pionerånd er drivkraften bag hos grundlæggerne David Hohnens og vinproducent Kevin Judd, der i 1985 førte dem til Marlborough (New Zealand), hvor de kunne fremstille en karakteristik, aromatisk og kraftig Sauvignon Blanc. Som en af de første fem vingårde i Marlborough blev Cloudy Bay hurtigt anerkendt som en af de førende producenter af newzealandsk Sauvignon Blanc - en position, de fortsat er med til at styrke gennem et konstant, voksende sortiment af enestående produkter.
Cloudy Bay rødvine
Navnet Cloudy Bay stammer fra bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som er blevet navngivet af kaptajn Cook. Cloudy Bay ligger på nordenden af den sydlige ø i vindyrkningsregionen Marlborough. Det er den største og væsentligste vindyrkningsregion i New Zealand, da de står for 50 % af hele den årlige høst. Marlboroughs kølige, maritime klima mildnes af et stort antal årlige solskinstimer. Lange, solrige dage og kølige nætter skaber livlige vine med enestående smagsnuancer. Jordbunden i Wairau Valley er selvdrænende og næringsrig med enorme grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Cloudy Bays vingårde er fordelt rundt i Marlborough-regionen for at opnå optimal udnyttelse af den omfattende diversitet, der er til stede i de individuelle mikroklimaer og jordbundstyper.
Cloudy Bay - vin i verdensklasse
De primære sorter, der dyrkes i området, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Oprindeligt område for Cloudy Bay. Primært beplantet med Sauvignon Blanc. Stenet, selvdrænende jordbund. Widow Block Vineyard/Renwick ; Primært Sauvignon Blanc. Jordbunden minder om Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Primært Sauvignon Blanc og Chardonnay. Fine, aflejrede jordområder, der indeholder ler og grus. Barrack Block /Omake Valley; Beplantet i 2004. Dedikeret til produktion af Pinot Noir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage