
Cloudy Bay Pinot Noir 2016
Kompleks og medium fyldig vin med delikat karakter fra Pinot Noir druen.
Cloudy Bay Pinot Noir høstes i lave højder på de bedste vingårde i Marlborough og har en bred, frugtagtig karakter - en koncentreret smagspalet, der vil vinde i kompleksitet ved mellemlang lagring.
Håndhøstet og primært gæret med naturlig gær. Fadmodning og malolaktisk gæring i franske egebarriques. Eget produkt og egen produktion fra tilknyttede vingårde i Brancott og Fairhall-regionerne.
Pinot Noir - en blanding af 8 sorter, udvalgt på baggrund kompleksitet og egnethed i forhold til de lokale forhold.
eRobertParker.com - 92 points
"Pale to medium ruby-purple colored, the 2014 Pinot Noir has a very pretty, floral scented nose with notes of roses and violets over a core of cranberries, Bing cherries and pomegranate. Light to medium-bodied, the palate gives a wonderful intensity of perfumed red berries with just enough herbal and earthy lift, supported by finely grained tannins and harmonious acidity, finishing long. A great showing for Cloudy Bay!"
Cloudy Bay Pinot Noir 2016 passer godt til...
Om Cloudy Bay
Cloudy Bay vine
Ægte pionerånd er drivkraften bag hos grundlæggerne David Hohnens og vinproducent Kevin Judd, der i 1985 førte dem til Marlborough (New Zealand), hvor de kunne fremstille en karakteristik, aromatisk og kraftig Sauvignon Blanc. Som en af de første fem vingårde i Marlborough blev Cloudy Bay hurtigt anerkendt som en af de førende producenter af newzealandsk Sauvignon Blanc - en position, de fortsat er med til at styrke gennem et konstant, voksende sortiment af enestående produkter.
Cloudy Bay rødvine
Navnet Cloudy Bay stammer fra bugten i den østlige udkant af Wairau Valley, som er blevet navngivet af kaptajn Cook. Cloudy Bay ligger på nordenden af den sydlige ø i vindyrkningsregionen Marlborough. Det er den største og væsentligste vindyrkningsregion i New Zealand, da de står for 50 % af hele den årlige høst. Marlboroughs kølige, maritime klima mildnes af et stort antal årlige solskinstimer. Lange, solrige dage og kølige nætter skaber livlige vine med enestående smagsnuancer. Jordbunden i Wairau Valley er selvdrænende og næringsrig med enorme grundvandsreservoirer, der leverer vand af høj kvalitet. Cloudy Bays vingårde er fordelt rundt i Marlborough-regionen for at opnå optimal udnyttelse af den omfattende diversitet, der er til stede i de individuelle mikroklimaer og jordbundstyper.
Cloudy Bay - vin i verdensklasse
De primære sorter, der dyrkes i området, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir. Estate Vineyard/Rapaura; Oprindeligt område for Cloudy Bay. Primært beplantet med Sauvignon Blanc. Stenet, selvdrænende jordbund. Widow Block Vineyard/Renwick ; Primært Sauvignon Blanc. Jordbunden minder om Rapaura Vineyards. Mu stang Vineyard/Branco tt Valley; Primært Sauvignon Blanc og Chardonnay. Fine, aflejrede jordområder, der indeholder ler og grus. Barrack Block /Omake Valley; Beplantet i 2004. Dedikeret til produktion af Pinot Noir.
Vindata
Druer
Vinen kommer fra
Producent
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale