
Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Meursault Vieilles Vignes 2022
Kældermodnet Meursault-restparti fra den legendariske årgang 2022! Her får du hele Meursault-pakken med tropisk frugtlækker smag, smørfed tekstur og fornemme nuancer af bourbon-vanilje fra den luksuriøse fadlagring på små egetræsfade.
Der er ingen tvivl om, at 2022 vil blive husket for en helt exceptionelt god årgang, hvor særligt hvidvinene fra Bourgogne strålede! Robert Parker tildeler hvidvinene 96/100 points og det er kun særdeles få årgange de sidste 30 år, der kan matche dette niveau.
"97 points. Extraordinary" - Robert Parkers Vintage Chart
"2022 is an amazingly consistent vintage" - Jasper Morris MW, Inside Burgundy
"Burgundy 2022 is shaping up to be excellent." - Wine-Searcher
Du kender måske stjerneskuddet Stéphane Brocard for Danmarks bedste Chablis-tilbud eller hans Gevrey Chambertin, der skamroses med op til 95 points i Wine Enthusiast. Nu har vi været heldige at få et lille parti fra den ellers total-udsolgte årgang 2022, der som nævnt har luksusmodnet på små burgundiske 228-liters egetræsfade. Stéphane sørger for hyppig omrøring af gærresterne som er med til at give Meursault’en sin smørrede tekstur og delikate vaniljekrydrede noter.
Chardonnay-druerne høstes på topmarkerne Vireuil og (ikke mindst) Pré de Manche - ikonisk for Leroys 60.000 kr. dyre Domaine d'Auvenay Meursault Pre de Manche!
Meursault i denne kvalitet koster normalt en formue, men som anerkendt mikronegociant, og søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis, har Stéphane adgang til unikke partier, som han forfiner på de bedste egetræsfade.
Resultatet er en totalt blændende Meursault-value... Et absolut must-try for de hurtige!
Nyd den til stegt fisk og skaldyr, fjerkræ og lyst kød, cremede svamperetter samt oste i den nøddeagtige såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Server ved 10-13°C
Hvordan smager Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Meursault Vieilles Vignes 2022?
Stéphane Brocards lækre Meursaulten 2022 frister i glasset med en smuk gylden farve… Allerede næsen lover storhed i glasset! Ristede hasselnødder, smør, vanilje og våd kalksten boltrer sig med citrus-mineralitet, pære, kvæde og ananas… På tungen en lækker smørcremet Meursault med terroirets generøse frugtfylde for fuld udblæsning. Lang og lækker finish, der klinger af med mineralske salte, smygende smørnoter og luksuriøse strejf af fadkrydderi. Perfekt Meursault fra den formidable bourgogne-årgang 2022! Drik nu, eller gem 8-10 år fra høståret.
Smagenoter
Ananas
Fersken
Ristet brød
Smør
Vanilje
Smagsprofil
Meget tør
Sød
Meget let
Meget kraftig
Meget blød
Meget tanninrig
Hvordan er Closerie des Alisiers (Stéphane Brocard) Meursault Vieilles Vignes 2022 fremstillet?
Vinen er fremstillet på 100% Chardonnay, der håndhøstes fra 30 år gamle vinstokke på de to kalkholdige enkeltmarker Vireuil og Pré de Mache 260-270 meter over havet. Efter endt gæring modner vinen på små 228 liters burgundiske egetræsfade, heraf 20% helt nye. Omrøring med de fine gærrester (batonnage) føjer ekstra fedme og kompleksitet til den færdige Meursault.
Druer
ChardonnayOm Stéphane Brocard

Med yderst sympatiske priser og ratings helt op til 96 point byder Closerie des Alisiers på noget så sjældent som fremragende bourgognekøb!
Som søn af verdensberømte Jean-Marc Brocard i Chablis kan det undre, at talentfulde Stéphane Brocard er gået solo med sit eget projekt, Closerie des Alisiers.
For den ambitiøse Stéphane var det imidlertid ikke optimalt at dele styringen af faderens vingård med sine to søskende, sin svoger og sin svigerinde. Og som stor bourgognekender rakte Stephanes interesse samtidig ud over Chablis.
I 2007 grundlagde han derfor Closerie des Alisiers og slog sig strategisk ned i Marsannay – i smørhullet mellem Chablis (mod nord) og Bourgones berømte Cote d’Or (mod syd).
Closerie des Alisiers er navnet på Stéphanes mikronegociant, hvis vine er baseret på druer fra udvalgte vinhuse i hele bourgogne – fra Chablis i nord til Pouilly-Fuissé i syd. Dertil kommer druer fra Stépahnes egne marker i Chablis og Pommard.
Stéphanes ”hemmelige våben” er et nært og mangeårigt forhold til sine samarbejdspartnere, der lader ham producere og aftappe vinene i deres egne vinkældre. I den forstand er der i realiteten tale om domænevine, som bliver skabt og markedsført af en ekstern winemaker.
Som winemaker er Stéphane Brocard garant for friske og frugtige vine med stor respekt for terroiret, hvorfor andelen af nye egetræsfade aldrig får lov at overstige 20%.
Vindata
Druer
Producent
Årgang
Indhold
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Næringsindhold
Allergener














