
Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc 2012
Berømte Chateau d’Arsac ligger i Margaux-kommunen Arsac.
Da slottets vinmarker både ligger indenfor Margaux-appellationen og lige udenfor, fremstiller ejer Philippe Raoux to prestigevine, hhv. Ch. d’Arsac (Margaux) og Ch. Le Monteil d’Arsac (Haut-Médoc).
Cru Bourgeois-klassificerede Le Monteil d’Arsac er altså ikke en andenvin, men en premiumvin fra et andet terroir end sin ”Margaux-søster”. Le Monteil d’Arsac imponerer med 91/100 hos Wine Enthusiast i den beskedne årgang 2011. Denne 2012'er er en langt større vin fra en klart bedre årgang. Røverkøb..!
Nyd vinen til oksesteg, lam, rosastegt kalv, fuglevildt, and og modne oste. Servér ved 16-18°C
Med sin 900 år lange historie hører Chateau d’Arsac til blandt Médoc-halvøens ældste vinslotte. Blandt de prominente ejere kan nævnes Thomas de Montaigne, der var bror til den berømte franske filosof Michel de Montaigne. I 1930’enre og frem til 1986 var slottet forladt og nærmest i ruiner. Frem til midten af 1990’erne fik den nye ejer, Philippe Raoux, genplantet vinmarkerne , renoveret bygningerne og moderniseret produktionsfaciliteter. I dag råder d’Arsac over 112 hektar vinmarker i Margaux og Haut-Médoc, og såvel Chateau d’Arsac (Margaux) og Le Monteil d’Arsac (Haut-Médoc) høster flotte roser hos de store, internationale anmeldere.
Hvordan smager Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc 2012?
Flot dybrød med et modent skær af tegl. Næsen er parfumeret og elegant. Viol, solbær og blomme møder komplekse noter af skovbund, læder, cedertræ og mokka fra lagringen på fad og flaske. I munden er vinen pakket med livlig, charmerende bærfrugt og lækre fadkrydrede nuancer. Tiden på flaske har rundet tanninerne, som nu fremstår silkebløde og inviterende. Drik nu, eller gem +15 år fra høståret.
Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc 2012 passer godt til...
Hvordan er Chateau le Monteil d'Arsac Haut-Medoc 2012 fremstillet?
Château Le Monteil d’Arsac Haut-Médoc 2012 er fremstillet på 51% Merlot og 49% Cabernet Sauvignon fra 58 hektar nær Margaux. Jordbunden er klassisk Haut-Médoc med højt indhold af sand og grus.
Mosten gærer på ståltank med 3-4 ugers overpumpninger af mosten. Herved opnås ekstra udtræk af farve, smag og tannin fra drueskallerne. 
70% af vinen modner frugtbevarende på ståltank, mens de resterende 30% tilføjes ekstra smagsdybde og krydderi fra 12 mdrs. modning på helt nye franske barriquefade.
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener














