
Château Lavabre Pic Saint-Loup 2018
Muskuløs og bygget som kolossen på Rhodos... Jancis Robinson dømmer power på alle parametre i pragtanmeldelsen af Château Lavabre-flaskibet Pic Saint Loup 2018.
Fed, flæsket og 15,5% alkohol-heavy som en Châteneuf-du-Pape. Peberduftende, mineralsk og animalsk som Côte Rôtie. Château Lavabre forener det bedste fra Rhônedalens to ikoniske appellationer i én og samme drømmevin - der her sætter en fed streg under Pic-St-Loups velfortjente klassificering som "Cru"!
Orkestreret til perfektion af 100 point Châteauneuf du Pape-winemakeren Philippe Cambie. Mums!
Nyd vinen til andeconfit, lam, steaks, gris og vildtkød. Flot til stegt og grillet kød i alle afskygninger! Servér ved 16-18°C
Hvordan smager Château Lavabre Pic Saint-Loup 2018?
Allerede i glasset fed og mørklilla med en næsten kulsort kerne... Næsen brager løs med intens sort peber, tørret kød, knuste sten, violer, fuldmodne brombær, sorte kirsebær og skovbær, der er luksuriøst indhyllet i røg, kaffe, chokolade, engelsk lakrids og vanilje fra fadet... På tungen opulent, mægtig og koncentreret med en imponerende mørk frugtfylde og en overflod af lækre krydderier fra fadet. Det er stort. Det er lækkert. Og smagen hænger + 60 sekunder i den lange finish. Drik nu, eller gem +10 år fra høstået.
Château Lavabre Pic Saint-Loup 2018 passer godt til...
Om Chateau Puech-Haut
“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker
Verdensklasse kommer ikke flyvende, og slet ikke til Languedoc! Da industrimagnaten Gerard Bru i 1980 købte sine første 25 hektar land i St-Drézéry, 10 km nordøst for Montpelllier, var der ingen vinplanter på stedet. Til gengæld havde terroiret potentiale til at producere vin i verdensklasse. I 1990 var arealet klar til beplantning, og tre år senere var første årgang af Chateau Puech-Haut på markedet.
Gerard Bru er ikke en mand, der gør tingene halvt. Da Chateau Puech-Haut var uden slotsbygning, købte han simpelthen præfekturet i Montpellier - og fik det flyttet og genopført på egen grund. Til vingården lod han desuden hente verdens største vintønde på 300.000 liter - og verdens mest berømte ønologiske konsulent, Michel Rolland fra Bordeaux. Sidstnævnte blev i 2008 udskiftet med Philippe Cambie, der laver vin for mere end 15 producenter i Chateauneuf-du-Pape. I 2017 overtog Gerard Bru Chateau Lavabre i det prestigiøse nabodistrikt Pic-St-Loup.
Med Chateau Puech-Haut og Chateau Lavabre laver Gerard Bru & Co. vin fra hele 250 hektar. En dybt imponerende bedrift, når man tager i betragtning, at selv de to vingårdes ”entry level”-vine vader i 90-95 point ratings hos de store anmeldere!
Vindata
Vinen kommer fra
Producent
Årgang
Indhold
Alkohol-%
Servering
Gemmepotentiale
Proptype
Emballage
Allergener